Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

MANTA DVD-029 Emperor Recorder 2 with HDD - migający napis HELLO

unknown_246 18 Oct 2011 12:42 3797 2
    unknown_246
    Level 2  
    Mam problem z odtwarzaczem DVD marki: MANTA DVD-029 Emperor Recorder 2 with HDD. Kiedy podłączam go do prądu i naciskam przycisk POWER na pilocie czy też na odtwarzaczu to pojawia się napis HELLO i cały czas miga. Podczas, gdy miga ten napis to odtwarzacz nie reaguje na żadne przyciski z pilota, ani na przyciski na odtwarzaczu. Jedyny sposób, żeby go wyłączyć, to odłączenie go od gniazdka. Co może być powodem tego?

MANTA DVD-029 Emperor Recorder 2 with HDD - migający napis HELLO MANTA DVD-029 Emperor Recorder 2 with HDD - migający napis HELLO
    adrian987654321
    Level 17  
    Nie znam się na odtwarzaczach DVD ale powiem co ja bym najpierw zrobił. Wyjmij przetwornicę, dokładnie się jej przyjrzyj (uszkodzone ścieżki, coś nadpalone) oraz powymieniaj wszystkie kondensatory elektrolityczne (w przetwornicy oczywiście).
    wlj
    Level 11  
    Witam, Faktycznie ten odtwarzacz przy włączaniu miga napisem HELLO i w tym czasie nie da się nic przestawić. trwa to około 10-15 sekund chyba że w napędzie jest wsadzona płyta cd, dvd... z której nie może odczytać. dodatkowo sprawdź , odłącz HDD i zobacz jak się uruchomi. Ja zmieniłem w swojej na HDD 500Gb i pierwsze uruchomienie trwało kilka minut ponieważ formatował pod siebie HDD. Czy zmieniałeś oprogramowanie? Napisz coś więcej o historii tego urządzenia. Posiadam ten rekorder i do puki nie zmieniłem oprogramowania to działy się różne cuda. Po zmianie softu problemy zniknęły. Jest jeszcze jedna uwaga aby prawidłowo wyłączać urządzenie po potrafi się wieszać lub nie nagrywać. Mianowicie zawsze przy wyłączaniu należy ustawić opcje DVD, wyjąć płytę i dopiero wyłączać.