Witam!
Prosił bym o nie usuwanie postów jeżeli będą jeden pod drugim gdyż temat powoli się rozwija.
Chciałbym się pochwalić rozbudowaną wersją TL-WR1043ND.
Projekt powstał z poprzedniej nie opisywanej na tym forum wersji (jeśli ktoś chce zobaczyć poprzednią wersję, to zapraszam tu). Okazała się za mała - między innymi chciałem, aby router posiadał wbudowany wyświetlacz, a że było jeszcze miejsce, to posiada dwa,co widać na poniższych zdjęciach.
Umieściłem ten temat w dziale "Akustyka", gdyż sprzęt jest wykorzystany jako odtwarzacz stacji radiowych i plików MP3, a dodatkowo służy jako:
urządzenie do pobierania torrentów przez TRANSMISSION, FTP + NAS. Co więcej - posiada pilota radiowego Medion x10 do obsługi np: odtwarzacza MPD.

Fot.1 Nie trzeba opisywać - prezentacja w obudowie. To jak widać - raczej dwie obudowy CP Echostar DSB-717
Fot.2 Bebechy: koncepcja światłowodowa kontrolek była najprostszym rozwiązaniem i obyło się bez lutownicy

Fot. 3,4,5,6 Podczas pracy ekran po lewej pokazuje: pracę wentylatora (120mm) i prędkość (niestety bez ilości obrotów/min.), up time, wskazania wcześniej wspomnianych czujników temperatury, które regulują 3 prędkości wentylatora i na samym końcu wskaźnik pracy HDD. Ekran po prawej to LCD 4x20 oparty na LCD4LINUX.
Fot.7 Tył obudowy (drobne niedociągnięcia i nierówności widoczne na zdjęciu to brak doświadczenia w zabawie ze szpachlą).
Na razie jeszcze górna pokrywa nie ma przykręconego wentylatora, gdyż nie mam otwornicy, aby wyciąć otwór. Brakuje jeszcze zewnętrznego portu USB, ale to się zmieni w późniejszym czasie, gdyż USB w tej chwili jest mi zbędne, a obudowa może na razie być otwarta.
Mam nadzieję, że nowa wersja obudowy się podoba.
Pozdrawiam i czekam na komentarze.
Witam!
dodaje zdjęcia aktualnego wyglądu mojej zabawki, jak pisałem wcześniej.

Jeszcze została mała kosmetyka przodu ale to na wiosnę bo zimno i na balkon nie chce mi się wychodzić

Jak pisałem wyżej router podłączony jest do wzmacniacza ale że ekologia i mój portfel nakazują oszczędzanie prądu

Router można wykorzystać do różnych celów a między innymi do głosowych informacji np: zakończeniu pobierania czy utracie połączenia z internetem, i miedzy innymi z tego powodu dodałem w/w głośnik, oczywiście wymaga on zasilania 4.5V z 3xAAA baterii a że za każdym razem nie będę rozkręcał obudowy to podłączyłem go do wyżej opisanego zasilacza 5V który ma wbudowane kilka gniazd na przyszłość.
Cool? Ranking DIY