Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mpg > avi. Szukam programu do konwersji.

galaxy_938 03 Dec 2004 21:36 1636 15
    galaxy_938
    Level 24  
    Czy znacie jakis programik który przerabia clipy z mpg > avi. Mam tuner tv jak zapisuje se jakiś clip to zapisuje mi w mpg i zajmuje on 170mb a zwykły clip ściagniety zajmuje 30mb
    Kapsis
    Level 25  
    "virtualdub" zalatwi sprawe :)
    WidgetSW
    Level 18  
    Zamiast VirtualDub lepiej użyć jego brata VirtualDubMod.
    Najnowsza wersja to chyba 1.5.10.
    Bez problemu ściągniesz z neta, jakieś 1,6MB.
    cyzyk123
    Level 17  
    Witam!
    A ja powiem tak zlezy jaki masz procek i ile ramu ale ja bym zaproponowal kompresje w "locie" tzn zgrywanie z tunera tv odrazu z kompresja do avi (divX 4.11 piatka do kompresji w locie nie za bardzo mi chodzila) a najlepszym programem do zgrywania bezposrednio z tuner tv jest iuVCR. jak cie to zainteresuje to daj znac to sie progs wystawi.

PS wystarczy jak masz kompa chociaz 1.4 athlon lub cos kolo tego i 256ram to wtedy mozna kompresowac w locie i ogladac tv

PS2 Kompresujac do mpg (czytsego mpg) masz tylko rozdzielczosc 352x288 a wedlug mnie to troche malo
    galaxy_938
    Level 24  
    mój sprzęt to :
    axp 2400+
    asrock k7s9x
    256ddr 266
    gf2 mx400
    wd 200ab 20gb :(
    cyzyk123
    Level 17  
    To sprzet za swiat wystarczy wiec jak chcesz tego iuVCR
    Na takim sprzecie to zgrywanie w 640x480 powinno smigac zalezy jeszcze jaka karta tv ale powinno byc oki
    galaxy_938
    Level 24  
    Tuner to avermedia tv series - bt878
    cyzyk123
    Level 17  
    Podaj mail to ci wysle iuVCR bo niechce na forum bo plik wazy troche.
    A jak bede problemy z konfiguracja to zapraszam na GG

Pozdrawiam
    galaxy_938
    Level 24  
    galaxy938(_at_)o2.pl
    galaxy_938
    Level 24  
    Jal zgrywam w locie to i tak zajmuje tak dużo :(, jeszcze wiecej niż w mpg :(
    cyzyk123
    Level 17  
    Trzeba odp skonfigurowac program tzn
    Na zakladce Video wybieramy odp modul kompresji compression DivX low motion lub Fast motion potem klikamy przycisk configure i ustawiamy bitrate okolo 3000 przy takiej kompresji obraz jest dobrej jakosci i zajmuje okolo 8mb/1min
    (zeby mozna bylo wybrac miedzy DivX low i fast motion trzeba miec zainstalowanego divx 4.11 zazwyczaj jak sie instaluje paczki z kodekami to jest wszystko)

PS bitrate mozna dobrac eksperymentalnie zalezy ile chcemy zeby zajmowal plik wynikowy

PS Warto tez ustawic odp wielkosc przechwytywanego obrazu np 640x480 ustawiamy to przyciskiem capture format na zakladce video

Pozdrawiam (w razie jakichs problemow prosze pytac)
    marcin1010
    Level 12  
    Witam. Mam pytanie czy ten programik zadziała z zewnętrzną kartą tv PixelView PLAY TV 2.O PRO RC/FM Kod producenta PV-TV309U+ ?
    cyzyk123
    Level 17  
    Ten program powinien dzialac z wiekszoascia kart TV (korzysta z sterownikow zainstalowanych w systemie) chociaz miale problemy na Kword'ach (wina niedopracowanych sterownikow) wiec na powyzszej karacie powinno chodzic OK

PS zalezy jaki ma Pan sprzet ale powyzej 1000ghz powinno byc ok (jesli Pan chce ten programik to go zamieszcze )
    marcin1010
    Level 12  
    Bardzo prosze o ten programik.
    Procesor pentium 1500 centrino
    Dziekuję
    marcin1010
    Level 12  
    Witam. Niestety progrmik nie działa z moją kartą. W momęcie uruchamiania programu wyskakuje błąd: Filters chain build without errors.
    Czy gdzies w ustawieniach trzeba coś zmienić??