Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Audi A4 B6 130 bhp AWX - niedziałający prędkościomierz i wskaźnik paliwa

22 Paź 2011 18:35 7755 3
  • Poziom 9  
    Witam posiadam Audi a4 2001 B6 silnik AWX 130bhp i mam problem z którym nie wiem co zrobić. Nie działa wogóle prędkościomierz i a wskaźnik paliwa szaleje. Wskazówka od prędkości działa podczas cofania tylko, a wskaźnik od paliwa szaleje podczas jazdy w miarę dodawania gazu a przy puszczeniu spada i do zera. Zaczyna upominać o paliwo ze jest brak.Przejechane kilometry wogóle nie są liczone. Po podłączeniu pod Vaga nie wychodza żadne błedy a na teście zegarów wskazówki idą na dół i do góry jak powinny.Czujnik od prędkości wymieniony na taki sam jak był. Komputer zresetowany. Czy możliwe jest że problem jest w licznikach?? Już nie wiem co mam zrobić, dzisiaj zaczął działać ale tylko przez 10 km i tyle:(
  • Poziom 39  
    Sprawdz ładowanie i to czy jest pulsacja, potem licznik do wymiany naprawy. Vdo?
  • Poziom 1  
    Na kostce ktora znajduje sie przy półośce lewej na skrzyni biegów jest czujnik prędkości. Najprawdopodobniej on zasniedzial i stad ta awaria. Wypiac oczyścić i napewno bedzie Ok.
  • Poziom 10  
    Troszkę odświeżam temat, ale mam podobny problem. Mam słabe aku (po świętach we wtorek wymiana ale póki co muszę się pomęczyć), no i na rozruszniku całkowicie go rozładowałem po czym wskazówka od paliwa całkowicie spadła na dól, komputer pokazuje że brak paliwa. Dodatkowo świeciła się kontrolka od ESP, która po chwili zgasła. Komputer nie pokazał żadnych błędów.