Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Voyager 2,4 kontrolka BRAKE przy próbie kręcenia rozrusznikiem.

sikor83 23 Oct 2011 22:05 6151 11
Relpol
    sikor83
    Level 14  
    Witam mam problem z voyagerem przy przekręceniu stacyjki w położenie do kręcenia rozrusznikiem pojawia się kontrolka BRAKE. Licznik przelutowany, panel klimatyzacji też ok, body komputer też przelutowany, po jego wyciągniągnięciu też pojawia się ta kontrolka. Jak włącze zapłon pojawia się jeszcze alarm set. Już brakuje mi pomysłów co jeszcze może mu dolegać, jeśli ktoś miał podobny problem proszę o pomoc.
  • Relpol
    User removed account
    User removed account  
    User removed account
    User removed account  
  • Relpol
    sikor83
    Level 14  
    Witam wydaje mi się że już wszystko sprawdziłem a tu nadal kontrolka BRAKE się zaświeca,sprawdzałem komp z klawiatury błędów brak. Sprawdzałem olej w skrzyni biegów (automat) poziom oleju jest dużo ponad stan może to być też przyczyną?
    panam
    Level 29  
    A samochód odpala, czy nie?
    sikor83
    Level 14  
    Nie kręci rozrusznikiem wcale jak przekręce kluczyk w położenie kiedy powinien kręcić rozrusznik zapala się kontrolka Brake i nic się nie dzieje.
    ele5
    Conditionally unlocked
    To że brake się zapala na rozruszniku to normalne! Sprawdzić przy rozruszniku na krótko.To na początek.
    sikor83
    Level 14  
    Jak ściągnę obudowę przekaźnika w skrzynce bezpieczników pod maską i zewrę go to rozrusznik kręci, ale auto nie odpala, wygląda na brak iskry bo pompa po przekręceniu stacyjki pompuje. Zastanawia mnie jeszcze kontrolka ALARM SET bo też cały czas mruga i hałasuje.
    ele5
    Conditionally unlocked
    sikor83 wrote:
    Jak ściągnę obudowę przekaźnika w skrzynce bezpieczników pod maską i zewrę go to rozrusznik kręci, ale auto nie odpala, wygląda na brak iskry bo pompa po przekręceniu stacyjki pompuje. Zastanawia mnie jeszcze kontrolka ALARM SET bo też cały czas mruga i hałasuje.
    Jak alarm set mruga to stary immo ci blokuje. Jaki kluczyk? szary czy czarny? Na diagnozę do kogoś kumatego ze sprzętem co robi amerykańce!

Dodano po 1 [minuty]:

Immo blokuje między innymi rozrusznik,zwieranie przekaźnika da tylko to że zakręci ale i tak nie zapali. Kilka lat temu walczyłem z takm wynalazkiem i skończyło się na zakupie kompletu (ECU,Body,klucz)
    sikor83
    Level 14  
    Witam kluczyk szary, to mogło się uszkodzić od tak, bo auto od tak sobie zgasło na drodze zaświeciła się kontrolka od ciśnienia oleju, później w chwili odpalenia alarm set i zero życia.
    panam
    Level 29  
    Sprawdź stacyjkę, a konkretnie przełącznik( wypalały się styki na +15 są dwa)pozdrowienia
    sikor83
    Level 14  
    Auto stoi w tzw krzakach nikt nie potrafi tego rozgryźć podstawione obydwa komputery z działającego auta i nic nadal nie działa, raz udało się odpalić ale tylko na 2 tłoki brak iskry na 2. Narazie odpuściłem mam go dość.