Iwan_Wojtek wrote: wyjdzie mnie 16k za samochod z 1998r, ale nie ma sladow rdzy, silnik pali od strzalu, (na 90% nie skrecone) 180k przebiegu, zadbane wnetrze i uczciwy sprzedawca
Miało być do 10 tys , a wyszło jak zawsze...Ceny audi ( szczególnie niskich modeli) sa bezpodstawnie wyśrubowane przez prymitywne parcie na ta markę przez prostaków motoryzacyjnych- audi i nic innego- znam wielu takich , co jeździli dotąd golfem II i teraz uważaja, ze osiągneli szczyt...bo niczy lepszym /wygodniejszym nie jeździli .
I dla tego marka z 4 kółkami na masce dla mnie nie istnieje- zdecydowanie za drogie auto do tego , co soba prezentuje ( szczególnie A3, A4). Jeżdiłem lepszymi autami , tańszymi i bardziej komfortowymi.
Pisałem juz tu o 406-tce i za 15 tys mozna kupic wersje ST z 2,0 136 KM ( pali mniej niz 1,8 125KM audi) auto z przebiegiem 125 tys, nie ma sladów rdzy, pali od strzału i ma zadbane wnętrze, tylko jest o PIĘĆ lat młodsze i o KLASĘ wyższe i opis z ogłoszenia:
"Zadbany Peugeot 406 ST COMFORT, 136 KM, srebrny metalik, ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatronik, alufelgi + opony sportowe DUNLOP, centralny zamek, poduszka powietrzna, radio / CD, pilot do sterowania audio, wspomaganie kierownicy, immobiliser, autoalarm, komputer, welurowa tapicerka, czujnik deszczu, światła przeciwmgłowe, podgrzewane fotele, serwisowany, dwa kluczyki, przegląd techniczny ważny do 13.09.2012r.Ubezpieczenie OC ważne do 26.03.2012r. Komplet dodatkowych kół na zimę - oryginalne felgi + kołpaki (wysokiej klasy opony zimowe DUNLOP)"
Nikt tu na rasie nie wymienił galanta. Za 16 tys mozna kupić ZADBANĄ wersje Avance, albo Sport Edition z 2001,2002 r - przy tym aucie audi A3 wyglada jak pokraka, ale cóż sprawa gustu...Wersja z motorem V6 2,5 170KM pali 1 litr wiecej niż śmieszne 1,8 20V , a wrazenia z jazdy są nieporównywalne jak technologia silników benzynowych japonskich i niemieckich w tamtych latach.