Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kolumny pod wyjście cinch

Krisu994 24 Oct 2011 14:05 2207 4
    Krisu994
    Level 9  
    Witam. Posiadam wzmacniacz Sony model STR-D209 chcialbym podpiąć pod niego 4 kolumny, ale posiada tylko dwa kanały na kolumny. Ostatnio zauważyłem wyjście przy, którym jest napisane "surround speakers, only for surround speakers system" wyjscie ma złącze cinch na 16Ω i mam pytanie czy dało by jakoś radę podpiąć pod to wyjscie dwie kolumny?
    Z góry dziękuje za odpowiedź.

3.1.13. (10.9, 15) Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
    3.1.15. (11) Zabronione jest publikowanie wpisów przedstawiających problem, bez podania wystarczającej liczby informacji umożliwiającej zajęcie merytorycznego stanowiska przez innych Użytkowników forum. Tytuł wpisu powinien zawierać markę, model oraz skrótowy opis usterki.
    (dj-MatyAS)
    telecaster1951
    Moderator of Acoustics
    Krisu994 wrote:
    czy dało by jakoś radę podpiąć pod to wyjscie dwie kolumny?
    Dałoby, lecz tylko głośniki "efektowe". To jest system quasi quadro ?
    Nie lepiej zostawić sobie dźwięk stereo, niż demolować sobie scenę 4 kolumnami ?
    Krisu994
    Level 9  
    Właśnie niewiem dla tego zapytałem... Myślałem że dzwięk z tego wyjścia bedzie mniej więcej podobny do stereo... A te kolumny "efektowe" to co za kolumny... polecił byś jakieś?
    Anonymous
    Anonymous  
    Krisu994
    Level 9  
    Dzięki za pomoc. Jednak pozostaje przy normalnym stereo.