Poszukaj samochodu od kogoś kto jeździ codziennie (np. do pracy) Daje to minimum pewności, że auto jest sprawne - co nie znaczy, że wszystko działa. Ale podłubanie przy "nowym" aucie to też przyjemność Byle nie za głęboko bo można się przerazić.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereTrabi wrote:rafalrrrrr wrote:Ktoś wspomniał że auta na gaz szybko padają, znam gościa który bez remonty nysą z gazem zrobił 500tys.
Jest takie powiedzenie: "Gazfobia to zło!". I coś w tym jest, bo o złej sławie LPG wypowiadają się tylko Ci którzy LPG nie używają. Sam przekulałem swoim autkiem 202 tysiące na LPG i silnik nadal ma plomby. Więc to po prostu albo zazdrość tych co nie mają LPG (właściciele diesli?) albo ich nie stać na wyłożenie za jednym razem kilku patyków na raz. Innego wytłumaczenia nie ma.
Jeśli chcesz tanią eksploatację, szukaj samochodu z LPG i BEZ rozbudowanej elektroniki. A jak sam umiesz jeszcze podłubać przy aucie i się tego nie boisz, to masz same zyski.
Arutim wrote:Odnośnie ubezpieczenia, z ciekawości wszedłem na stronę link4, i przeliczyłem skladkę na siebie jako 23 letniego gościa bez zniżek, z 2 letnią praktyką, i dla 1.4 wyszło mi coś koło 900zł z nnw (z marszu i bez kombinacji), a dla 5litrowego mercedesa 1,4k zł. Da się ? Da się!
Arutim wrote:Tak auta na gaz szybko padają bo są nie odpowiedni eksploatowane.
Arutim wrote:wlecze się taka zawalidroga 50 poza miastem bo silnik więcej nie daje rady...
Angry_Us3r wrote:Chcesz auto, które jedzie? Seat Ibiza kwadraciak 1,5 Porsche System wolnossący, 7,5 sek. do setki. Do dostania za 2500 w rozsądnym stanie.
tzok wrote:Na LPG I/II generacji można przesunąć odcięcie nieco wyżej (ECU nie odcina zapłonu tylko sterowanie wtrysków
tzok wrote:więc wypadkowo na dobrze zestrojonym LPG będzie chodził nieco lepiej niż na benzynie.
degename wrote:Niestety nie specjalnie podoba mi się Punto, a za 2000 zł nie kupię takiego. A ładnego Lanosa za 4000 zł kupię.
degename wrote:Ale mam tylko 2000 zł. Lanos jest na liście samochodów które podobają się ojcu więc jakbym znalazł ładnego Lanosa to mi dołoży do 2000 zł. A na ładne Punto za 4000 zł nie dołoży mi.
nickoo wrote:degename wrote:Do małego auta niestety nie przełożę swojej instalacji z Poloneza, moje opony zimowe mogą nie pasować i kolejne wydatki będą się szykować.
ja mam alu z poloneza z oponami założone w punto i śmigam bez żadnych przeróbek
Arutim wrote:to pozostaje Ci w tym budżecie W124 np. 2.3 w benzynie z gazem
Bródka wrote:nickoo wrote:degename wrote:Do małego auta niestety nie przełożę swojej instalacji z Poloneza, moje opony zimowe mogą nie pasować i kolejne wydatki będą się szykować.
ja mam alu z poloneza z oponami założone w punto i śmigam bez żadnych przeróbek
To rozmiar jest ten sam bo jak nie to ci licznik będzie przekłamywał