Odbieram sygnał DVB-T na starej antenie siatkowej ze wzmacniaczem.Sygnał z MUX2 (nadajnik na Ślęży) i MUX 3 z Żórawiny.Poziom sygnału MUX2 jest wysoki a MUX3 średni , żaden z nich nie jest jednak stabilny i czasami spada z wysokiego do średniego albo całkiem do zera.Przenosi się to na obraz który jest przerywany pixelozą na MUX 3 a na MUX2 dodatkowo przerwami w dźwięku.
Podobny problem miałem już z anteną UHF ATX-91 z sygnałem z Wręczycy (100KW) w odległości 60km od nadajnika.Tam też był podobny problem z MUX3.Ta antena też nie była nowa i była trochę zdewastowana, miała powyłamywane elementy.
Czy ktoś miał już podobny problem i jaka jest przyczyna takiego zachowania się sygnału?
Podobny problem miałem już z anteną UHF ATX-91 z sygnałem z Wręczycy (100KW) w odległości 60km od nadajnika.Tam też był podobny problem z MUX3.Ta antena też nie była nowa i była trochę zdewastowana, miała powyłamywane elementy.
Czy ktoś miał już podobny problem i jaka jest przyczyna takiego zachowania się sygnału?