Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Jetta II 1,3 benzyna gaźnik-brak mocy przy przyspieszaniu

RADU23 30 Paź 2011 18:08 1638 9
  • #1 30 Paź 2011 18:08
    RADU23
    Moderator - Komputery Serwis

    Witam!
    Ostatnio nagle w moim samochodzie pojawił się problem z brakiem mocy przy przyspieszaniu. Po wciśnięciu pedału silnik ma zadławienie po czym przyspiesza normalnie. Na każdym biegu w pierwszej fazie wciśnięcia pedału (czy delikatnie czy raptownie) jest brak mocy (przydławienie), po czy problem ustępuje i ciągnie normalnie.
    Wymienione przewody paliwa na nowe
    Wymieniona pompa paliwa na nową
    Wymieniony filtr paliwa
    Gaźnik wyczyszczony.
    Czy ktoś z panów spotkał się z takim problemem i go rozwiązał?.

    0 9
  • Pomocny post
    #2 30 Paź 2011 18:15
    michał1201
    Poziom 18  

    Miałem kiedys coś takiego dwa razy i pomogło ustawienie zaplonu.

    0
  • #3 30 Paź 2011 18:20
    RADU23
    Moderator - Komputery Serwis

    Zapłon nie posiada przerywacza w aparacie,tylko cewkę halla. Więc jak go ustawić?. Kręciłem zapłonem,ale to nic nie zmieniało.

    0
  • #4 31 Paź 2011 08:19
    RADU23
    Moderator - Komputery Serwis

    Nikt z was panowie nie miał podobnego problemu z Jettą?.

    0
  • Pomocny post
    #5 31 Paź 2011 13:28
    Piotr520
    Poziom 22  

    Miałem jetke 1,6 na gazniku i tam była pompka przyśpieszająca,może znią coś nie tak.Przy mocnym wciśnięciu gazu powinna chlusnąć paliwem.Przepustnica od ssania otwiera się do końca?

    0
  • #6 31 Paź 2011 16:15
    RADU23
    Moderator - Komputery Serwis

    Gaźnik jest nowy,ma ok 7msc. Był dokładnie wyczyszczony,więc nie sądzę by on mógł być przyczyną. Przepustnica od ssania po nagrzaniu silnika,otwiera się do pełnego pionu.
    Możesz bardziej sprecyzować jak sprawdzić tą pompkę?.

    0
  • Pomocny post
    #7 31 Paź 2011 17:30
    Piotr520
    Poziom 22  

    Jak otwierasz szybko przepustnice to do gardzieli powinno być wstrzyknięte paliwo,wystarczy zdjąć obudowe z gaznika.Przy wolnym otwieraniu przepustnicy pompka nie powinna podawać paliwa.

    0
  • #8 02 Lis 2011 07:54
    RADU23
    Moderator - Komputery Serwis

    WYmieniłem świece na nowe. Teraz to już jestem w kropce,ponieważ raz jedzie auto jak by nigdy nic się nie działo a raz ma przydławienia i gaśnie. Kończą mi się pomysły...

    0
  • #9 02 Lis 2011 17:54
    Piotr520
    Poziom 22  

    To już raczej tylko modół zapłonowy do podmiany.

    0
  • #10 22 Lis 2011 13:15
    RADU23
    Moderator - Komputery Serwis

    Dziękuję wszystkim za pomoc, problem został rozwiązany. Pompka przyspieszenia została wymieniona na nową- problem znikł.

    0