Witam wszystkich.
Od prawie roku rokoszuje sie moim kochanym MSI ge600, ale ostatnio zaczął mnie troche drażnić spadkiem wydajności i grzaniem się. Co do tego drugiego to wiem już ,że wystarczy go rozkręcić i przeczyścić. Ale niestety
Postanowiłem zrobić dzisiaj format żeby wyczyścić jego wnętrze. Wszystko pięknie ładnie, sterowniki zainstalowane, ale ..no właśnie ale. Wcześniej przy uruchomieniu windowsa, od razu podświetlała sie ikona używanej karty graficznej( jak wiecie ten model msi posiada dotykowy panel tuż nad klawiaturą oraz dwie karty graficzne 1. ATI MOBILLITY RADEON 5730 oraz 2. intel hd graphics). Mogłem je swobodnie przełączać. Teraz po formacie w menadżerze urządzeń mam zainstalowaną tylko karte hd graphics, a kiedy zainstalowalem ati catalyst center ze strony msi, wyskakuje komunikat, że jest on nieobslugiwany. Probowalem bawic sie w biosie i ustawiac tylko na intela lub tylko na radka. nic to nie dawalo. Probowalem odinstalowac stery grafiki (kiedy bylo ustawione tylko na radku) ale po uruchomieniu sie windowsa od razu instalowalo sie jakies VGS standardowe. Nie wiem co robic, kiedy jestem na opcji Switchable Graph nie posiadam nawet przycisku "przelaczanie grafiki". Blagam o pomoc, bo chce juz odfajkowac to zadanie
.
Przepraszam, ze w drugiej czesci mojej wypowiedzi zapomnialem o polskich znakach ale jestem juz wykonczony
licze na zrozumienie
Z góry dziękuję i pozdrawiam
!
Proszę poprawić błędy językowe w swoich wypowiedziach! Dostępny jest przycisk "Pisownia"
[DriverMSG]
Od prawie roku rokoszuje sie moim kochanym MSI ge600, ale ostatnio zaczął mnie troche drażnić spadkiem wydajności i grzaniem się. Co do tego drugiego to wiem już ,że wystarczy go rozkręcić i przeczyścić. Ale niestety

Przepraszam, ze w drugiej czesci mojej wypowiedzi zapomnialem o polskich znakach ale jestem juz wykonczony

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Proszę poprawić błędy językowe w swoich wypowiedziach! Dostępny jest przycisk "Pisownia"