Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

kuchenka gazowo-elektryczna amica

oskario 30 Oct 2011 21:19 7772 6
    oskario
    Level 2  
    Witam wszystkich forumowiczów.
    Kupiłem mieszkanie i natychmiast muszę zmienić kuchenkę oraz łazienkowy piecyk gazowy przepływowy. Co do kuchenki, interesuje mnie gazowo-elektryczna wolnostojąca. W ostatnim czasie przejrzałem wiele marek i modeli. Ostatecznie padło na AMICĘ, mam jedynie problem z wyborem modelu pomiędzy:

http://www.amica.com.pl/pl,produkt,classic,601ge3.43zptmykdnaxxl-eco,540,2.html

http://www.amica.com.pl/pl,produkt,impression,608ge3.43zptsykdnaxl-eco,544,2.html

Co do piecyka, nie mam pojęcia co wybrać, co jest dobre a co złe, najmniej awaryjne itp. W związku z tym proszę o ocenę mojego wyboru (co do kuchenki), ewentualnie sugestie, propozycje co do wyboru piecyka.

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.
    Jerzy Bartnicki
    Level 23  
    Witam
    Myślę że musi sobie Pan sam odpowiedzieć, co dla Pana jest najlepsze, lub podoba się Panu. Tak praktycznie to mała różnica jest tylko w górnej grzałce piekarnika. Co do jakości moim zdaniem ""amika"" jest znaną firmą, szczególnie w Skandynawi, więc uważam że jakoś będzie dla nich taka sama, dobra. Ja bym wybrał tą z dolnego postu, ale to żaden specjalny wybór.
    Jerzy
    telmut
    Level 20  
    W zasadzie różnica wizualna jest tylko w obudowie. I programatorze. Funkcje i wyposażenie obie kuchenki mają takie samo. Jeśli chodzi o programator kuchenka 608…. Ma programator Ts sterujący tylko piekarnikiem, natomiast kuchenka 601…. Ma programator Tm sterujący piekarnikiem i palnikami gazowymi na płycie. Oba wyroby są dobre.

Dodano po 3 [minuty]:

nie ma żadnej różnicy w grzałkach !
    oskario
    Level 2  
    telmut wrote:
    Jeśli chodzi o programator kuchenka 608…. Ma programator Ts sterujący tylko piekarnikiem, natomiast kuchenka 601…. Ma programator Tm sterujący piekarnikiem i palnikami gazowymi na płycie.

Dodano po 3 [minuty]:

nie ma żadnej różnicy w grzałkach !

więc dlaczego 601 jest tańsza od 608? design 608 jest aż taki drogi? czy programator 601 taki tani? bardzo dziękuję za tę podpowiedź. Proszę o rozwinięcie szczególnie w aspekcie programatorów bo bardzo mnie to interesuje. pozdrawiam :D
    telmut
    Level 20  
    No właśnie 608 ma bardzo drogi front. Szyby są drogie a tym bardziej gięte. No i w piekarniku wkładka katalityczna (dla leniwych – odtłuszcza piekarnik ale sama nie sprząta) Co do programatorów to ich cena jest podobna a oba mają plusy i minusy:
    -ten ma guziki a ten nie bo ma sensory dotykowe
    -ten ma więcej funkcji a ten mniej
    Kwestia gustu i potrzeby.
    A Amica to lider na polskim rynku

Dodano po 3 [godziny] 11 [minuty]:

Instrukcja Programatora Ts
    oskario
    Level 2  
    telmut wrote:
    No właśnie 608 ma bardzo drogi front. Szyby są drogie a tym bardziej gięte. No i w piekarniku wkładka katalityczna (dla leniwych – odtłuszcza piekarnik ale sama nie sprząta) Co do programatorów to ich cena jest podobna a oba mają plusy i minusy:
    -ten ma guziki a ten nie bo ma sensory dotykowe
    -ten ma więcej funkcji a ten mniej
    Kwestia gustu i potrzeby.

widzę, że mam do czynienia z wirtuozem :D, bardzo się cieszę...
    moja żona twierdzi, że jestem znakomitym kucharzem, bo wymyślam różniste cuda w kuchni. Bardzo się z tego cieszę, bardzo lubię spędzać czas w kuchni, dlatego chcę kupić coś fajnego, co da mi wiele radości, bo gotowanie to moje prawdziwe hobby, a nie obowiązek. Do tej pory swoje wariacje uskuteczniałem na elektrycznej maszynce zwanej "MORA" EUROline.. szkoda gadać. Przeczytam instrukcje obsługi tych kuchenek ale nic mi to nie da. Potrzebuję Pańskiego zdania, czyli uczciwie rzecz biorąc subiektywnej OPINII, OCENY i porady. Dziękuję za dotychczasową pomoc i liczę na więcej.. mam czas do środy. w czwartek przychodzi fachowiec od gazu a w piątek wprowadzam się do nowego mieszkania. Do środy chcę kupić sprzęcik :D