Mam taki problem z mercedesem s-klasą coupe, że znikneło dociąganie drzwi i bagażnika. Znalazłem i wymontowałem pompkę która znajduje sie w bagażniku i służy tylko do domykania. Pompka działa tylko nie wiem czy prawidłowo. tzn po zatkaniu przewodów podciśnieniowych powinna pracować max 1s a pracuje około 5s.
Kolejne pytanie to jaka siła podciśnienia jest potrzebna aby dociągnąć drzwi i bagażnik?
Podłączyłem wysysarkę do oleju do przewodów podciśnieniowych i podciśnienie nie uciekało, ale też nie realizowało sie domykanie klapy i drzwi.
W czym może byc problem w tym przypadku.
Dodam, że bezpiecznik nr9 w bagażniku wyciągałem i po tej operacji pompka zaczyna działać, ąe tylko 2 razy, ale oczywiście domykanie i tak nie działa.
Będe wdzięczny za wszelkie wskazówki
Kolejne pytanie to jaka siła podciśnienia jest potrzebna aby dociągnąć drzwi i bagażnik?
Podłączyłem wysysarkę do oleju do przewodów podciśnieniowych i podciśnienie nie uciekało, ale też nie realizowało sie domykanie klapy i drzwi.
W czym może byc problem w tym przypadku.
Dodam, że bezpiecznik nr9 w bagażniku wyciągałem i po tej operacji pompka zaczyna działać, ąe tylko 2 razy, ale oczywiście domykanie i tak nie działa.
Będe wdzięczny za wszelkie wskazówki