Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Oświetlenie wewnętrzne peugeot 607 2,2HDi + alarm

grobek80 01 Lis 2011 07:59 2870 6
  • #1 01 Lis 2011 07:59
    grobek80
    Poziom 2  

    Witam!
    Mam problem z elektryką w 607 (czyli nic nowego:)).
    Sprawa dotyczy oświetlenia wewnętrznego. Nie wiem dlaczego, ale nie działają mi włączniki światełek dla pasażerów. Główny włącznik oświetlenia przy lusterku wstecznym działa i wszystko się zapala. Jeśli chce się włączyć indywidualnie dla pasażera, to niestety mamy problem...
    Nie wiem czy coś z tym ma wspólnego oświetlenie lusterka w osłonie przeciwsłonecznej pasażera, ale ono również nie działa...
    Żeby nie było zbyt pięknie, to nie działa mi również włączanie automatycznego przyciemniania lusterka wstecznego...
    Czy powyższe usterki mają coś ze sobą wspólnego, bo wydaje mi się, że wszystkie pojawiły się jakby w tym samym czasie...?
    Jeśli jest ktoś kto miał podobny przypadek, to bardzo proszę o pomoc!!!

    P.S. Dodam jeszcze tak na marginesie, że mam problem z alarmem bo sam się uruchamia po zamknięciu samochodu z pilota... Gdy zamykam z kluczyka jest ok. Czytałem, że przy zamknięciu z kluczyka nie uzbraja się wszystko. Niestety nie spotkałem sensownej odpowiedzi i stąd moja dodatkowa prośba o pomoc:))

    Czekam na pomocne odpowiedzi!
    Pozdrawiam!

    grobek

    0 6
  • #2 14 Lis 2011 01:45
    Werewolf
    Poziom 25  

    Poradziłeś sobie z alarmem bo mój znajomy posiada również ten problem.

    0
  • #3 14 Lis 2011 10:02
    grobek80
    Poziom 2  

    Niestety nie udało mi się jeszcze rozwiązać tego problemu... Szkoda też, że nie ma tutaj nikogo, kto mógłby mi pomóc...

    0
  • #4 14 Lis 2011 12:45
    Werewolf
    Poziom 25  

    Może pociągniemy we dwóch, ja postaram się po odłączać czujki i zobaczyć co to może być z tym alarmem.

    0
  • #5 15 Lis 2011 20:33
    grobek80
    Poziom 2  

    Jestem za:)

    0
  • #6 11 Gru 2011 19:54
    grobek80
    Poziom 2  

    Problem rozwiązany:)
    Wystarczyło wymienić bezpiecznik nr 10 w skrzyneczce pod kierownicą... Jak to mówią: najciemniej pod latarnią:)

    0
  • #7 11 Gru 2011 20:17
    Werewolf
    Poziom 25  

    Hmm ja nie miałem kompletnie czasu na to... . Jutro sprawdzę.

    1