Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

citroen xsara picasso 2.0 HDi świecące się światła stop

01 Lis 2011 10:08 5294 9
  • Poziom 10  
    Witam mam taki problem, a mianowicie w samochodzie citroen xsara picasso 2.0HDi odłączyłem klemy od akumulatora celem jego naładowania. Po naładowniu akumulatora i podłączeniu go do samochodu świecą się non stop światła stop. Ta sytuacja ma miejsce po przekręceniu kluczyka w pozycję zapłon oraz podczas jazdy. Ponadto w zakrętach samochód raptownie traci moc jakby się dławil. Nadmieniam że przed odłączeniem akumulatora wszystko było ok. Proszę o odpisanie co może być tego przyczyną, czy błędy komputera, czy usterka techniczna?
  • Poziom 41  
    "STOP" w autach jeszcze długo pozostanie najprostszym rozwiązaniem, czyli włącznik + lampy.
    Jeżeli nie masz zbyt krótkiej skóry na plecach to się schyl i zobacz czy wyłącznik "stop" siedzi w swoim gnieździe (jest nad pedałem stopu).
  • Poziom 10  
    Sprawdzałem wcześniej ten włacznik siedzi w swoim gnieżdzie, ale tam są dwie kostki jedna przymocowana do pedała druga wisząca na przewodzie, która to jest dokładnie
  • Poziom 41  
    dariom napisał:
    Sprawdzałem wcześniej ten włacznik siedzi w swoim gnieżdzie, ale tam są dwie kostki jedna przymocowana do pedała druga wisząca na przewodzie, która to jest dokładnie


    To że siedzi w gnieździe nie oznacza że jest dobry.
    Wyjmij wtyczkę z niego i zobacz wtedy czy świecą.
  • Poziom 10  
    wyjąłem wtyczkę i świecą dalej, a co z tym tłumieniem? stało się to po podłączeniu na nowo akumulatora
  • Poziom 41  
    Coś mi się zdaje że odpiąłeś nie ten czujnik, chyba że zwarcie w kablach (mało prawdopodobne).
  • Poziom 10  
    Odpiołem ten górny co zwisa na przewodzie nad pedałem hamulca, nie ten co jest przytwierdzony do pedału
  • Poziom 41  
    Jak to zwisa, to w końcu gdzie on jest w swoim gnieździe czy zwisa.
  • Poziom 10  
    są dwie kostki jedna przytwierdzona dp pedału hamulca a druga wyżej jest z nią podłączona przewodem i dalej inny przewodem biegnie do silnika
  • Poziom 10  
    A co z tym dławieniem(traceniem mocy) może to być wina błedów komputera?