Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Zlecę] [Zlece] Naprawe Zasilacza be quiet straight power e8-700w

zenti 02 Nov 2011 10:58 1856 5
    zenti
    Level 12  
    Witam,
    Zlecę naprawę zasilacza be quiet straight power e8-700w .

Pozdrawaim
    elektron56
    Level 19  
    Jaki objaw uszkodzenia?
    zenti
    Level 12  
    Po uszkodzeniu płyty na X58 MSI PRo-e zasilacz zaczął sie dziwnie zachowywać po kupieniu nowej płyty zaczęły sie resetowac i nie chciał sie nawet odpalic . Natomiast na słabszych konfiguracjach odpala 20 i 24pinowych bez problemu natomiast na mocnych ma resety po podłączeniu dodatkowego zasilania 4pinowego itp.
    tolo
    Level 34  
    Na początek wymień kondensatory elektrolityczne, koszt niewielki a w 80% przypadków rozwiązuje problemy z zasilaczami.
    zenti
    Level 12  
    Możliwe ze to jest problemem ale nie mam części tego wymienić, dlatego chce to komuś zlecić zapewne koszt nie wielki ale ma tester i oscyloskop i sprawdzi go na wszelki wypadek ja tego nie posiadam.
    korki45
    Level 1  
    Witam jestem nowym użytkownikiem, nie chciałem zaśmiecać forum więc odkopałem w miarę podobny temat. Posiadam zasilacz BQT P6PRO - 1000w, wczoraj się coś z nim narobiło i się nie uruchamia, najlepsze jest to że po podłączeniu zasilania wentylator zaczyna się obracać (nie istotne czy na tyle zasilacza przełącznik jest na "I" czy "O". Teraz moje pytanie, czy znalazł by się ktoś kto by naprawił ten zasilacz? Szkoda mi go wyrzucać a kosztował mnie prawie 1000 złotych. Z góry dziękuje za pomoc.