Witam
Rodzicie wczoraj wymieniali rozrząd kompletny w lt 2.5 tdi ANJ .
Przed wymianą strasznie ciężko palił i nie ważne było czy był ciepły czy zimny.
Po podpięciu go pod vcds'a w basic settings w komórce 02 - 000 , w komórce 09 - 125
Czyli totalnie przestawiony jest kąt wtrysku.
Ludzie którzy robili rozrząd nie mieli przyrządu do blokowania pompy wtryskowej w rezultacie teraz przy sprawdzaniu basic settings silnik wpada w wibracje czego wcześniej nie było.
Dzwoniłem do Bosh Service w Zielonej Górze i nie chcieli się wziąć za ustawienie wtrysku. Nikt nie może mi pomóc , nikt nie chce mi tego zrobić bo nikt nie ma urządzenia VAG 3313 wraz z adpterem na pompę.
A samochód musi pracować. SAm bym to zrobił
Serwis który robil rozrzad twierdzi ze to wina pompy wtryskowej i ona jest do regeneracji bo pali tylko na plaka ...
zalamka totalna. Prosze jakies naprowadzenie na temat i opinie.
Pozdrawiam Serdecznie.
Rodzicie wczoraj wymieniali rozrząd kompletny w lt 2.5 tdi ANJ .
Przed wymianą strasznie ciężko palił i nie ważne było czy był ciepły czy zimny.
Po podpięciu go pod vcds'a w basic settings w komórce 02 - 000 , w komórce 09 - 125
Czyli totalnie przestawiony jest kąt wtrysku.
Ludzie którzy robili rozrząd nie mieli przyrządu do blokowania pompy wtryskowej w rezultacie teraz przy sprawdzaniu basic settings silnik wpada w wibracje czego wcześniej nie było.
Dzwoniłem do Bosh Service w Zielonej Górze i nie chcieli się wziąć za ustawienie wtrysku. Nikt nie może mi pomóc , nikt nie chce mi tego zrobić bo nikt nie ma urządzenia VAG 3313 wraz z adpterem na pompę.
A samochód musi pracować. SAm bym to zrobił
Serwis który robil rozrzad twierdzi ze to wina pompy wtryskowej i ona jest do regeneracji bo pali tylko na plaka ...
zalamka totalna. Prosze jakies naprowadzenie na temat i opinie.
Pozdrawiam Serdecznie.