Moze mi ktos pomoc ustawic poprawnie drukarke programem Service_Mode_Tools_Version 1.050?
Wydaje mi sie ze za duzo powciskalem i przy drukowaniu przycina zdjecia.
Chodzi o to ze nie wiem co w nim teraz ustawic zeby drukarka zostala ustawiona do ustawien fabrycznych zgodnych z naszym krajem.
Wybierz EUR, możesz też wybrać "EEPROM Clear" by przywrócić ustawienia startowe.
Po ponownym uruchomieniu urządzenia może być konieczne wyrównanie głowic drukujących.
Może się podłączę i spytam do czego w tym service tool służą opcje:
"EEP-Rom Dump"
Endurance Mode"
"Heat Run"
"Cleaning Endurans"
oraz "Cap Wipping Endurance"?
Na ogół to jest nie do naprawienia (jeśli nie drukuje a jest tusz i jest drożna głowica).
Po wybraniu portu USB z drukarką można zrobić reset do ustawień fabrycznych - trzeba zaznaczyć checkbox "EEPROM Clear" i wcisnąć "Test pattern 1" lub "Test pattern 3", ale to raczej nie pomoże przy takich objawach.
Inne przyciski:
"Endurance mode" to testy zmęczeniowe drukarki - temperatury głowicy, pompki czyszczącej i mechanizmu klapki z listwą czyszczącą ssawkę głowicy.
"Ink consumption" - test wydajności mechanizmu czyszczącego, jeśli pobiera za mało tuszu to głowica może zasychać a stacja serwisowa może być niesprawna.
"EEP-ROM dump" i "EEP-ROM information" - służą do pobierania z drukarki EEPROM'u w postaci binarnej (do pliku) i parametrycznej (zrozumiałej dla człowieka - do pliku tekstowego).