Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Brak połączenia z serwerem multimedialnym MEZZMO

07 Lis 2011 18:29 4710 8
  • Poziom 14  
    Witam.
    Miałem uruchomiony serwer multimedialny Mezzmo . Teraz nie moge ogladac na telewizorze filmów bo tv Philips nie widzi serwera multimedialnego a przez router łączy sie normalnie z internetem jak i laptop bezprzewodowo z internetem tez sie łączy. Nie wiem dlaczego telewizor nie widzi serwera? Wgrałem tez ps3 media serwer i tez nici? Gdzie tkwic może problem ???
  • Specjalista Sieci, Internet
    Daj schemat jak to podłączone wszystko.
  • Poziom 14  
    Tv kablowa + modem Motorola + Router Linksys WRT 120N .
    Komputer - laptop łączy sie z routerem przez WIFI.
    Telewizor Philips Led 37PFL 7605H + Adapter WIFI PTA 01.

    Na komputerze miałem program serwera multimedialnego MEZZMO jak i PS3 Media Serwer.

    To co dodałem do serwera miałem na TV. A teraz już nie.
  • Specjalista Sieci, Internet
    Może zapora w komputerze blokuje dostęp do servera media ?
  • Poziom 14  
    Raczej nie. Program jest włączony a TV szuka ale nie znajduje nic.
  • Poziom 14  
    Czy ktos może pomóc ? Komputer łączy sie z internetem przez router, telewiozr z internetem przez router też . Tylko telewizor nie widzi serwera multimedialnego MEZZMO. Zapora nie przeszkadza.
  • Specjalista Sieci, Internet
    seba4270 napisał:
    Raczej nie.

    Jak to sprawdziłeś ?

    Czy z komputera możesz pingąć TV ?
  • Poziom 14  
    Pingąć ? Czyli ogladac TV ?
    Wyłaczałem zaporę i nic. Ale przy włączonej w ustawieniach serwera jest komunikat że system bezpieczeństwa (Windows Firewall) jest poprawnie ustawiony do pracy z serwerem Mezzmo.
    W Mezzmo w odbiornikach mediów sieciowych nie mam nic a powinno coś być.
  • Poziom 12  
    Udało ci sie rozwiązać problem ?