logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Amica AWCE10D - pranie przedostaje się do filtra, co robić?

radekhk 07 Lis 2011 19:00 2032 1
REKLAMA
  • #1 10113504
    radekhk
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    witam...
    z bębna pralki przedostaje się pranie do filtra powodując zapychanie się odpływu... są to miedzy innymi skarpety męskie, bielizna a nawet body dziecięce. Zgłaszając tą usterkę do serwisu (pralka jest na gwarancji) , usłyszałam, że źle użytkuję pralkę ponieważ takie rzeczy winnam prać w workach ochronnych. Tak nawiasem mówiąc prałam bez worków ponad 20 lat i wcześniej nie było problemu dopiero po zakupie pralki amica. Problem jednak polega na tym, wg mnie oczywiście, że jest zbyt duża przerwa między fartuchem a bębnem - mogę tam spokojnie włożyć palce. Niestety serwis tego nie sprawdził, ponieważ łatwiej jest powiedzieć, że usterka jest z winy użytkownika. Na dzień dzisiejszy kolejna skarpeta, która wydostała się z bębna spowodowała niby uszkodzenie (pęknięcie) betonu. Czy jest możliwe? Czy rzeczywiście takie rzeczy jak skarpety czy bielizna mogą wydostawać się z bębna? Czy jest to rzeczywiście wina złego użytkowania czy może z pralką jednak jest coś nie tak?
  • REKLAMA
  • #2 10113751
    reperator
    Poziom 18  
    Ocena: 92
    Witaj kolego. Raczej zażądaj od infolini amica definitywnego rozwiązania problemu. Skarpetka drobna owszem może być wciągnięta ale nie większe rzeczy. Z tego co ja zauważyłem to amica-samsung teraz mają bardzo fatalną tolerancję produkcji zbiorników. Wygląda mi na to że trzeba by zacząć od wymiany frontu zbiornika tzw koperty a jak nie pomoże to najlepiej komplet- zbiornik, koperta, bęben.
REKLAMA