Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Siemens NCDC 2015 24LC16 wsad

FotoZiom 08 Nov 2011 13:21 4282 4
    FotoZiom
    Level 10  
    Witam,

potrzebuję wsad do kostki 24LC16 na Siemens NCDC 2015 Opel. Ktoś może dysponuje? Usterka to charakterystyczna cisza w głośnikach i brak możliwości strojenia, widocznie wskazania fal 0kHz. Usterka nastąpiła po odłączeniu akumulatora i ponownym załączeniu.
    Pzdr.
    tolo
    Level 34  
    Skasuj zawartość i wlutuj czysty eeprom, powinno ruszyć.
    FotoZiom
    Level 10  
    Wlutowałem czysty, radio zaczęło wybierać fale, we wskazaniach gdzie wcześniej było 0MHz pokazały się wartości 87,5MHz, nie da się ich jednak zmienić, chociaż radyjko po wybraniu opcji "Autostore" wyszukuje stacje radiowe i w "Station list" są widoczne nazwy tych stacji, a jak wybierzemy jedną z nich, to tuner normalnie odtwarza daną stację z RDS'em. Ostatecznie zamierzonego efektu dalej nie osiągnąłem, bo w głośnikach nadal głucha cisza.
    antonmb
    Level 2  
    Mam identyczny problem. Czy ktoś sobie z tym całkowicie poradził? Planuję rozebrać to radio. Mam tylko pyt - czy ktoś wie jaki symbol ma ta pamięć ? Gdzie ją znajdę w radiu i czy ,,skasowanie zawartości,, cyt. przedmówcy sprowadza się tylko do demobtażu obecnej pamięci?
    tolo
    Level 34  
    Skasowanie pamięci należy dokonać w programatorze. Oznaczenie pamięci jest w temacie postu.