Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Indesit, WISE 107PL nie pracuje

leszcz50 09 Nov 2011 09:52 2242 0
    leszcz50
    Level 11  
    Witam. Mam problem z uruchomieniem pralki Indesit WISE107 PL. Pralka funkcjonowała bez zarzutów do czasu kiedy pod koniec cyklu prania przed pierwszym odwirowaniem zgasła kontrolka blokady dzwi i pralka przestała działać.Na wyświetlaczu nie pjawił się żaden komunikat błędu wyświetlał się tylko czas jaki pozostał do końca. Po wyłączeniu zasilania blokada zadziałała prawidłowo bo po minucie było słychać typowe (pyknięcie) odblokowanie drzwiczek i dopiero można było przystąpić do usunięcia usterki po uprzednim przeczytaniu postów z podobnymi ojawami.Wymieniłem szczotki, przeszlifowałem komutator i problem pozostał. Przy uruchomieniu - załączeniu kontrolka blokady drzwi oraz pozostałe kontrolki zaświecą z chwilą zatwierdzenia- potwierdzenia programu słychać (pyknięcie) drzwiczki są zablokowane ale brak jest potwierdzenia tego na panelu - nie świeci się kontrolka. Wyświetlany jest czas trwania programu oraz zadziałanie elektrozaworów doprowadzające wodę na bardzo krótki czas. Bardzo proszę o pomoc co jeszcze mogło się zepsuć gdzie szukać dalej usterki. Pozdrawiam.