Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Xperia Neo - nie włącza się

10 Lis 2011 22:13 9748 9
  • Poziom 12  
    Witam. Ściągnąłem z marketu skype'a po zainstalowaniu kliknąłem uruchom i nagle telefon wyłączył się nie daje się włączyć. Pojawia się napis Sony Ericsson następnie znika i na nowo się pojawia. Wyjmowałem baterię, kartę pamięci i kartę sim, jednak bez rezultatu. Czy ktoś zna może receptę na tę dolegliwość. Tel jest na gwarancji więc ostatecznie mogę oddać go do serwisu jednak może jest jakieś proste rozwiązanie problemu. Z góry dziękuję za pomoc.
  • Poziom 19  
    Pod ładowarką jaka reakcja?
  • Poziom 12  
    Ładuje się, najpierw pojawia się napis SE, potem "bateria" i świecie się czerwona dioda z boku - sygnał że ładuje.
  • Poziom 19  
    Spróbuj w takim razie SEUSem aktualizować oprogramowanie, może się uda. Domniemam, że nic nie grzebałeś w sofcie, tj. modyfikowane ROMy, kernele, itp.?
  • Poziom 12  
    Nic nie grzebałem, ok nie mam doświadczenia ale poszukam softu o którym piszesz i zobaczę. Daj tylko znać czy to nie ma wpływu na gwarancję?
  • Pomocny post
    Poziom 19  
    Nie, aktualizacja nie robi nic z gwarancją. Spróbuj jeszcze taki myk:
    1. Wyjmij baterię z telefonu, a następnie umieścić je z powrotem.
    2. Jednocześnie przytrzymaj lewy i prawy przycisk pod ekranem LCD.
    3. Następnie naciśnij i zwolnij przycisk zasilania.
    Tzw. Hard Reset.

    PO HARD RESECIE WSZELKIE DANE ZOSTANĄ USUNIĘTE!
  • Poziom 12  
    Bez zmian, ponownie pojawia się i znika napis SE.

    Dodano po 19 [minuty]:

    Ściągnąłem ze strony SE program SE PC companion wykrywa tel jednak nie mogę wykonać czynności które program "sugeruje" - coś można jeszcze pokombinować? Może to nie SEUS?

    Dodano po 1 [godziny] 16 [minuty]:

    Dzięki Temple One, Twoje rady pomogły. Tel "wstał"
  • Poziom 2  
    Cześć. Mam problem z włączeniem se xperia neo. ściągała się jakaś aktualizacja i po zainstalowaniu telefon zaczął się resetować, ale się nie włączył. nie reaguje na podłączenie do ładowarki. jedynie wibruje, jak naciśnie się przycisk włączający/wyłączający telefon.
    czy ktoś może wie, co robić?
    pozdrawiam
  • Poziom 19  
    Próbowałeś jeszcze raz aktualizować przez PC Companion? Podejrzewam, że aktualizacja OTA nie doszła do skutku.. Spróbuj po kablu, przez komputer.
  • Poziom 2  
    Komputer nie wykrywa podłączonego telefonu. Nawet lampka na boku się nie świeci. Tylko wibruje, jak się przytrzyma przycisk on/off.