al11 wrote:
Przy J4:
5--> PA
6--> PB
plus mostek 0 --> PB tak?
Zauważ, że w starym unifonie nie masz przewodu na złączu nr 5 tylko jest zwora 4-5 i trzeba to odtworzyć w nowej, czyli żyłę z 6 dajemy na PA i robimy zworę 0-PB.
Pozdrawiam
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereal11 wrote:Dziękuję za odpowiedzi.
Działa prawidłowo z podłączeniem do J4.
Na początku podłączyłem bez J3 i bez J4 i też elektrozamek działał ale tak jak na starym unifonie: nie zawsze.
Przypomnę podłączałem w miejsce starego LASKOMEXa --> SLICAN UH-4LB (też nie nowy. Z demontażu).
zybex wrote:Sprawdź ciągłość obwodu między zaciskiem "SU" a punktem lutowniczym "Gł".
Pero6 wrote:Z tego co wyczytałem, to na wymianę kompatybilny z systemem będzie unifon Urmet 1132/620, zgadza się?
Pero6 wrote:Czy możecie polecić coś innego pasującego?
DonAdrianos wrote:Czyli rozumiem że pomimo że ściany mam 6 żył nie jestem ich w stanie wykorzystać aby podłączyć ten domofon i muszę go wymienić na Unifona Smart D ?
gkwiatkowski wrote:DonAdrianos wrote:Czyli rozumiem że pomimo że ściany mam 6 żył nie jestem ich w stanie wykorzystać aby podłączyć ten domofon i muszę go wymienić na Unifona Smart D ?
Nie wiadomo. Pokaż zdjęcie kasety przy wejściu do budynku. Będzie można wywnioskować jaki system masz zainstalowany.
Cyfral Smart D nie zawsze pracuje prawidłowo w innych systemach cyfrowych niż Cyfrala.