Witam.
Prosiłbym o pomoc w wybraniu "dostawcy" telewizji.
Myślę nad:
-Cyfrą +
-Cyfrowy Polsat
Dużo osób narzeka na Cyfre + ze wzgędu na problemu i koszta związane z pakietami (drożej niż u konkurencji).
Chodzi mi o opcje Multiroom, pakiet jakiś średni (w granicy 50-60zł).
Mam gazetki od oby dwóch firm i porównując korzystniej wypada Cyfrowy Polsat, jednakże na internecie inaczej widnieją kanały i pakiety.
Czy Cyfrowy Polsat posiada w standardzie Vive ? MTV ? Trace ? 4Fun ?
Ponieważ nie widzę na spisie kanałów.
Proszę o konkretne wypowiedzi i argumenty, oraz kontra argumenty.
Mój poprzedni wątek:
https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=10130395#10130395
Odpowiadając z poprzedniego wątku na pytania:
Określ precyzyjniej swoje potrzeby:
- na ilu telewizorach chcesz oglądać, jaki typ odbiorników posiadasz w domu?
- jakie kanały mają chodzić w skład oferty, tylko kanały muzyczne mają znaczenie?
Telewizja ma być podłączona do dwóch telewizorów.
Nie potrzebuję HD.
Potrzebuję: TVP1, TVP2, Polsat, TVN, TVN Turbo, DUŻO programów PRZYRODNICZYCH, naukowych (Discovery itp.).
Pakiet który interesuje mnie w Cyfrowym Polsacie to pakiet Familijny za 39,90zł+10zł multiroom.
Co do Cyfry to kompletnie zgupiałem, mają tak nieczytelne oferty że sam już nie wiem. Jednak przeglądając oferty na stronie pakiet OPTIMUM za 54zł+10zł wydaje się być fajny.
Jednak pytanie do użytkowników obu telewizji, jak jest z dzierżawą dekoderów?
Wiem że w Cyfrowym Polsacie płaci się za jeden 49zł, za drugi 29zł i nie ma opłat miesięcznych tylko na koniec się je zdaje.
Co do Cyfry+ z tego co wiem, ponosiło się koszta miesięczne w wysokości 10zł za jeden dekoder (więc 54+10+10:/).
Jak jest w praktyce? Co jeśli taki dekoder się zepsuje? A nie mam go na własność?
Jeśli znów pomyliłem dział (nie wiem w który konkretnie celować) to z góry najmocniej przepraszam.
Proszę nie usuwać tematu, lecz go przenieść.
Z góry dziękuje.
Pozdrawiam.
Prosiłbym o pomoc w wybraniu "dostawcy" telewizji.
Myślę nad:
-Cyfrą +
-Cyfrowy Polsat
Dużo osób narzeka na Cyfre + ze wzgędu na problemu i koszta związane z pakietami (drożej niż u konkurencji).
Chodzi mi o opcje Multiroom, pakiet jakiś średni (w granicy 50-60zł).
Mam gazetki od oby dwóch firm i porównując korzystniej wypada Cyfrowy Polsat, jednakże na internecie inaczej widnieją kanały i pakiety.
Czy Cyfrowy Polsat posiada w standardzie Vive ? MTV ? Trace ? 4Fun ?
Ponieważ nie widzę na spisie kanałów.
Proszę o konkretne wypowiedzi i argumenty, oraz kontra argumenty.
Mój poprzedni wątek:
https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=10130395#10130395
Odpowiadając z poprzedniego wątku na pytania:
Określ precyzyjniej swoje potrzeby:
- na ilu telewizorach chcesz oglądać, jaki typ odbiorników posiadasz w domu?
- jakie kanały mają chodzić w skład oferty, tylko kanały muzyczne mają znaczenie?
Telewizja ma być podłączona do dwóch telewizorów.
Nie potrzebuję HD.
Potrzebuję: TVP1, TVP2, Polsat, TVN, TVN Turbo, DUŻO programów PRZYRODNICZYCH, naukowych (Discovery itp.).
Pakiet który interesuje mnie w Cyfrowym Polsacie to pakiet Familijny za 39,90zł+10zł multiroom.
Co do Cyfry to kompletnie zgupiałem, mają tak nieczytelne oferty że sam już nie wiem. Jednak przeglądając oferty na stronie pakiet OPTIMUM za 54zł+10zł wydaje się być fajny.
Jednak pytanie do użytkowników obu telewizji, jak jest z dzierżawą dekoderów?
Wiem że w Cyfrowym Polsacie płaci się za jeden 49zł, za drugi 29zł i nie ma opłat miesięcznych tylko na koniec się je zdaje.
Co do Cyfry+ z tego co wiem, ponosiło się koszta miesięczne w wysokości 10zł za jeden dekoder (więc 54+10+10:/).
Jak jest w praktyce? Co jeśli taki dekoder się zepsuje? A nie mam go na własność?
Jeśli znów pomyliłem dział (nie wiem w który konkretnie celować) to z góry najmocniej przepraszam.
Proszę nie usuwać tematu, lecz go przenieść.
Z góry dziękuje.
Pozdrawiam.