Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Brak dźwięku przez HDMI Dell Inspiron.

Bartek09061996 13 Nov 2011 10:20 7626 5
    Bartek09061996
    Level 13  
    Witam. Posiadam laptop Dell Inspiron N5010. Podłączyłem go do telewizora LCD przez HDMI. Obraz jest bardzo ładny ,dopasowany lecz nie mam dźwięku na telewizorze tylko w laptopie odtwarza się. Nie wiem dlaczego tak jest ? Próbowałem szukać w panelu sterowania ale nie bardzo mi się to udało. Proszę o pomoc.
    wolek123
    Level 21  
    Jaki system operacyjny ? Problem raczej programowy nie sprzętowy (oczywiście jeśli telewizor daje dźwięk z innych urządzeń podłączonych tym samym kablem HDMI z wykorzystaniem tego samego złącza).
    bajer1
    Level 27  
    Witam trzeba przełączyć dźwięk w panelu sterowania-dźwięk-HDMI out czy coś podobnego zależy od systemu i będzie dźwięk przez HDMI.Pozdrawiam
    Bartek09061996
    Level 13  
    System Windows 7 Home Premium 64 bit. Po prostu jak włączam film to dźwięku nie ma ale jak w panelu sterowania wybrałem ''Testuj'' to jakaś melodyjka odtwarzała się przez telewizor. Przełączałem dźwięk i pisze że aktywne ale nadal odtwarza się przez laptop a nie telewizor..
    wolek123
    Level 21  
    Sprawdź jak zachowa się inny program do odtwarzania, prawdopodobnie w tym programie, który używasz domyślnie są ustawione głośniki laptopa. Możesz też pogrzebać w ustawieniach obecnie używanego programu.
    Bartek09061996
    Level 13  
    Już znalazłem rozwiązanie. Prawdopodobnie trzeba zaznaczyć w PS wyjście HDMI ''Ustaw jako domyślne''