milejow wrote: Jaka przejściówka???. W clarionie ,,remote wired,, jest na jack 3,5mm i nie ma opcji sterowania blutem. Żadna przejściówka, tylko dedykowany interface do sterowania z kierownicy, inaczej się NIE DA! Tyle w temacie
No to pytam się czy steruje radiem z kierownicy.Napisał że zakupił przejściówkę,zrozumiałem że fejs do sterowania kierownica nieoryginalnego radia.
A więc bluetooth w 401 też będzie działał z kierownicy czyli głośniej -ciszej.
Do "darens"
przeczytaj jeszcze raz o co chodzi! To, że kable są od podgłaszania i przyciszania tel napisałem na początku. Nie napisałem ze steruje vz401 poprzez radio tylko że chce kierownice podłączyć pod nie. A kostka mini ISO to jest to samo co ISO tylko że w wersji mini do podłączenia radia do samochodu a nie do kierownicy...
iso-głośniki i zasilanie
mini iso-zmieniara,wzmacniacze,wyświetlacze,STEROWANIE Z KIEROWNICY
fakra-głośniki,zasilanie,wzmacniacz,can,
Zgadza się ale auta z grupy VW,FORDY,OPLE(INSIGNIA ILE SIĘ NAMĘCZYŁEM ŻEBY ZNALEZDŹ PH+ I -) posiadają w radiu wejście tel+ i tel- gdzie po podaniu sygnału ujemnego na wejście mute aktywujesz funkcje ZEWNĘTRZNEGO zestawu głośnomówiącego co za tym idzie sygnał audio zestawu jest kierowany na przedwzmacniacz radia i masz możliwość regulacji natężenia głośności rozmowy pilotem w kierownicy.
Podsumowując.
Kup sobie interfejs sterowania z kierownicy do twojego pojazdu który będzie współpracował z twoim clarionem i sprawa załatwiona.
ehhhhh.
Pozdrawiam.