Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ford Transit 2002r + uniwersalny sterownik centralnego zamka carprotect BX 30

kura7911 15 Nov 2011 22:20 18306 5
    kura7911
    Level 10  
    Witam wszystkich.
    Mam problem, a mianowicie nie mam zielonego pojęcia jak to zamontować do mojego Forda 2002r blaszak. Jest w nim oryginalny centralny razem z centralką ale nie mam pilota i chciałem założyć trochę tańsze rozwiązanie.
    Bardzo proszę o pomoc i opisanie dokładnie jak to podłączyć. Załączam zdjęcia : schemat sterownika (dokupionego) i zdjęcie oryginalnego.
    Pozdrawiam

Ford Transit 2002r + uniwersalny sterownik centralnego zamka carprotect BX 30 Ford Transit 2002r + uniwersalny sterownik centralnego zamka carprotect BX 30
    wojciechjanusz
    Level 28  
    kura7911 wrote:
    Jest w nim oryginalny centralny razem z centralką ale nie mam pilota i chciałem założyć trochę tańsze rozwiązanie.
    Czy nie lepiej zamówić w ASO oryginalnego pilota - nie wiem czy będzie to tańsze czy droższe rozwiązanie, ale na pewno 100 razy lepsze... Próba podłączenia takiej centralki do istniejącej instalacji centralnego zamka to szukanie dużych kłopotów.
    SKRZYNIA
    Level 23  
    jakie szukanie dużych kłopotów??, tam nie ma problemu ze spięciem sterowania pod warunkiem ze masz pojęcie, a własnie piszesz że nie masz-udaj sie do elektryka zaloży to od ręki i nie będzie stresu-jeśli się upierasz to ja nie bede prowadził cię za reke natomiast odsylam do działu zabezpieczenia pojazdów i opcji SZUKAJ a napewno znajdziesz wszystko co potrzebujesz do podpiecia tego stera
    emeryt2
    Level 42  
    Odczytaj typ centralki zamontowanej , poszukaj schematu jej połączeń , a następnie próbuj konfigurować kablomanie z zakupioną!
  • Helpful post
    SKRZYNIA
    Level 23  
    zdjęcie po prawej to fabryczny sterownik centralnego zamka, ty swoją konfigurujesz jako sterowanie 2x masa i wpinasz do przewodów w lewej kostce, a znajdziesz je próbnikiem
    pozdrawiam
    kura7911
    Level 10  
    wojciechjanusz wrote:
    Czy nie lepiej zamówić w ASO oryginalnego pilota -

Pilot na Allegro kosztuje 267zł :cry: Troszkę drogo ponieważ auto jest służbowe, a nie moje prywatne (szef nie chce słyszeć o takiej inwestycji). Centralka to koszt 40zł. Dlatego chce założyć tą centralkę, żeby w razie czego bez problemu ją wyciągnąć i założyć do innego auta. Długo by pisać dlaczego chcę mieć centralny z pilota. Chyba podjadę z tym do elektryka. Wszystkim bardzo dziękuje za pomoc. Pozdrawiam.