Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Relpol przekaźniki
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

AUDI A4 1.9TDI 110KM brak podgrzewania świec płynu chłodniczego

17 Lis 2011 23:42 10093 3
  • Poziom 17  
    Witam wszystkich, otóż mam problem w mojej audi a4 1,9tdi B5 z 1999r nie działają świece podgrzewające płyn. Same świece sprawdziłem i są dobre. Czytałem na wielu postach, że temperatura otoczenia mósi być bliska 5 stopni, więc cierpliwie czekałem na mrozy, a tu nic. Dzisiaj podłączyłem kontrolkę pod świece, żeby zobaczyć czy dostanie napięcie, lecz niestety kontrolka się nie zapaliła. Temat ten oczywiście był poruszany wielokrotnie, ale udział w dyskusji często brali laicy. Chciałbym, aby odpowiedź na mój post napisali prawdziwi fachowcy i dokładnie opisali zasadę działania i to co jest najczęstszą przyczyną usterki. Moja dziedzina to serwis RTV, ale myślę, że jak fachowcy z branży elektryki samochodowej będą chcieli mi pomóć to może sobie poradzę.
  • Relpol przekaźniki
  • Poziom 35  
    Bezpiecznik , przekaźniki, przewody to hardware.
    Temperatura zew , temperatura płynu, ładowanie to software.

    Wszystko trzeba sprawdzić.
  • Relpol przekaźniki
  • Poziom 17  
    Witam nie wiem kidu22 czy ty czytałeś to co napisałeś. Zastanów się jaki sens ma twoja porada, szkoda że nie napisałeś że muszę uruchomić silnik. Jeżeli nie wiesz jak pomóc to lepiej nie pisz takich rzeczy wcale, bo przecież każdy wie, że w samochodzie są bezpieczniki, przekaźniki, no i przewody. Wracając do tematu to jednak dzisiaj rano jak odpaliłem samochód, to jednak świece zadziałały, tylko nie wiem czy wszystkie, bo tylko pod jedną miałem podłączoną kontrolkę, ale sprawdzę i napiszę jak to działa.