Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

SAMSUNG D900i - Jakby BRAK ZASIĘGU po zdjęciu simlocka

rfl_1989 20 Nov 2011 02:37 2753 6
    rfl_1989
    Level 11  
    Witam, zakupiłem telefon D900i z rozbitym wyświetlaczem. Po wymianie wyświetlacza okazało się, że tel. ma blokadę simlock w sieci Plus. Postanowiłem zdjąć blokadę. Niby się udało, telefon się włącza oraz pokazuje zasięg, ale zachowuje się jakby nie miał w ogóle zasięgu, tzn. np. wstukując *124*# (sprawdzenie stanu konta w Orange) wyskakuje "operacja zakończona błędem" a jak próbuję gdzie zadzwonić to po kilku sekundach wyskakuje "połączenie zakończone".
    CZY MA KTOŚ JAKIŚ POMYSŁ JAK TO NAPRAWIĆ? CZY WYMIANA SOFTU POMOŻE? Proszę o pomocną odpowiedź i z góry dziękuję.
    figaro11
    Level 14  
    Witam. Simlock zdjęty pewnie za pomocą kodów. Jeżeli tak to na 99% imei- same zera. Tu jest odpowiedź dlaczego brak zasięgu. Serwis zrobi to za około 60-80 zł.
    rfl_1989
    Level 11  
    figaro11 wrote:
    Witam. Simlock zdjęty pewnie za pomocą kodów. Jeżeli tak to na 99% imei- same zera. Tu jest odpowiedź dlaczego brak zasięgu. Serwis zrobi to za około 60-80 zł.

Owszem, simlock zdjęty za pomocą kodów, ale IMEI jest taki jaki był (nie ma żadnych zer). A swoja drogą zapytam ponownie czy wymiana soft jest w stanie coś pomóc? Jeśli nie to jakim innym domowym sposobem można to zrobić?
    tino2003
    Admin of GSM Group
    Soft może tu nic nie pomóc, trzeba wgrać eeprom i naprawić imei (nawet jak jest on dobry) aby to zrobić w domu to musisz sobie kupić jakiś box ;)
    rfl_1989
    Level 11  
    tino2003 wrote:
    Soft może tu nic nie pomóc, trzeba wgrać eeprom i naprawić imei (nawet jak jest on dobry) aby to zrobić w domu to musisz sobie kupić jakiś box ;)

Box powiadasz? Coż, to wyjdzie z milion razy drożej niż ten telefon jest warty :( Ach dałem ciała, jakbym wcześnie wiedział nie ściągałbym simlocka kodami :/
    poochone
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Wystarczyło wcześniej wejść na elektrode i poszukać tematow, bylo nie jednokrotnie opisywane.

Teraz serwis tylko pozostaje.

Jak to sie mowi chytry 2 razy traci.
    rfl_1989
    Level 11  
    poochone wrote:
    Wystarczyło wcześniej wejść na elektrode i poszukać tematow, bylo nie jednokrotnie opisywane.

Teraz serwis tylko pozostaje.

Jak to sie mowi chytry 2 razy traci.

Znalazłem banalny sposób na zdjęcie simlocka w 5 minut a komentarze pod tym były pozytywne więc szczerze powiedziawszy nie wziąłem pod uwagę że coś może być nie tak :/ No nic, dzięki za chęć pomocy. Chyba można zamknąć temat, bo zapewne nikt tu już nic nie napisze innego.