Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Gramofon unitra fonica camping

szymon210 09 Dec 2004 21:09 2615 8
    szymon210
    Level 21  
    Witam mam dosyć żadki problem:) Gramofon jakm w tytule ze wzmacniaczem, problem w tym, że nie posiadam oryginalnych głośników do tego sprzętu:) a jak podłącze inne głośniki to słychać tylko burczenie, końcówka chyba chodzi bo jak podłącze głośnik to słychać trzask lecz nie słychać muzyki z płyty. Słychać tylko cichutkie granie przy samej igle. Moje pytanie to czy uszkodzony jest wzmacniacz? czy igła czy może zły głośnik? dziekuje
    radiogaga
    Service technician RTV
    90% wkladka. Wyjmij ja i dotknij palcem kontaktow w ramieniu ,jesli 'zabrumi' glosno -wkladka out.
    szymon210
    Level 21  
    Zrobiłem tak i zaburczało w momencie dotykania kontaktów ale cicho nie głośno.
    radiogaga
    Service technician RTV
    Dobrze by bylo podstawic wkladke-wysychaja i starzeja sie.Glosno brumi tylko na fulu. Pozdro.
    szymon210
    Level 21  
    robie na ful ale nie reaguje na regulacje
    radiogaga
    Service technician RTV
    Jesli podczas brumienia nie dzialaja regulacje to lezy elektronika-jest tam prosty wzmak-wkladka piezo nie potrzebuje przedwzmacniacza. Czy dzwiek jest mocniejszy przy dotykaniu wkladki,czy przy dotykaniu stykow ramienia?
    szymon210
    Level 21  
    Zdecydowanie przy dotykaniu styków jest głośniej , jak dotykam igłe to cichutko buczy, a i jednak reaguje na regulacje głośności alei tak chyba za cicho buczy
    radiogaga
    Service technician RTV
    Jesli wkladka jest sprawna pocieranie igly daje mocniejszy efekt niz dotykanie stykow. Podstaw wkladke.
    szymon210
    Level 21  
    ok spróbuje tylko musze ją najpierw zdobyć:)