Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Webasto Brano BREEZE III awaria?

1102prezess 22 Nov 2011 12:31 1962 5
    1102prezess
    Level 11  
    Witam.
    Mam problem, Webasto Brano BREEZE III jest zainstalowane w naszym samochodzie strażackim. Ostatnimi czasy przestało grzać, tzn. pompka podaje paliwo, wydostają się spaliny, wiatraczki chodzą, a temperatura się nie zwiększa...
    Czy może to być wina świecy?
    Nigdzie nie mogę znaleźć do tego schematów ani instrukcji, jeśli ktoś posiada tak ową instrukcję do tego webasto to proszę o pomoc.
    xyro
    Level 24  
    Skoro spaliny sie wydostają ... sprawdź czy samo webasto się nagrzewa, jeśli tak to może pompka ruszająca wodę w obiegu nie działa ?
    1102prezess
    Level 11  
    Webasto nagrzewa się do temperatury można powiedzieć pokojowej, więc nie spełnia swojej funkcji. Dodatkowo wentylator wydmuchowy wypycha kierunkowo to powietrze sprawiając, że się ostudza. Jak mogę sprawdzić czy świeca żerowa jest dobra?

Dodano po 6 [minuty]:

Dodam jeszcze, że wg mnie nie ma tam obiegu wody. Na górnej części pod osłoną znajduje się duży radiator który powinien odprowadzać ciepło emitowane przez świece żarową. Tak ja rozumie zasadę działania tego webasto. Tu jest link do niego http://www.branoslovakia.sk/en/index.php?id=30
    xyro
    Level 24  
    Sory nie załapałem co to za weebasto. Prędzej problem jest z doprowadzeniem paliwa skoro na maxs sie nie rozgrzewa. Trzeba szukac serwisowki lub rozebrac i samemu zobaczyc co i jak lub oddac do speca.
    1102prezess
    Level 11  
    Zamieściłem link z tym jakie to jest webasto. Wątpię żeby była to wina paliwa, gdyż pompka paliwowa pracuje i podaje paliwo.
    1102prezess
    Level 11  
    Ok urządzenie pojechało do serwisu. Zamykam temat.