Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaka prędkość maxymalna może być na moim łączu :)

deka1510 23 Nov 2011 12:38 1539 4
    deka1510
    Level 9  
    Witam otóż mam takie zapytanie do was, a mianowicie mam internet Netii "no limit" i choć oferta reklamuje się w ten sposób ze nie ma nałożonych żadnych limitów to ja myślę że jednak jakiś ten limit jest. Twierdzę tak dlatego że mój kolega mieszkający dalej od miasta ma internet 20mbps (też Netia tylko że kupił usługę 20mb przed promocją no limit) choć mieszka 2 km dalej niż ja. U mnie prędkość ta sięga granic 6,3 mbps (speedtest.pl) .
    Juz podaje wyniki zakłócenia

ADSL Firmware Version: 7.03.01.00 - 7.03.01.00 - 7.03.01.00 Annex A - 01.07.2c - 0.54
    ADSL Software Version: V3.02B01T01.AU-A.20080827
    Line State Connected
    Modulation ADSL_G.dmt
    Annex Mode Annex A
    Max Tx Power -38 dBm/Hz

Downstream Upstream Unit
    SNR Margin 21 22 dB
    Line Attenuation 17 8 dB
    Data Rate 7456 640 kbps

Dodam jeszcze obrazek z kalkulatora "max adsl speed"
    a tu link do kalkulatora w razie potrzeby
  • Helpful post
    terrade
    Level 36  
    deka1510 wrote:
    ja myślę że jednak jakiś ten limit jest.
    Jest limit nałożony przez TP, bo masz Neostradę 6 Mb/s sprzedaną przez Netię, czyli BSA i zgodnie z regulaminem mają 30 dni na osiągnięcie maksimum. Po zamówieniu "bezpiecznych" 6 Mb/s niedługo powinni zamówić migrację na "do 20 Mb/s" (pójdzie jeśli jest ADSL2+ na centrali) i wtedy będziesz miał "no limits", bo powyżej 20 nie osiągniesz, orientacyjnie osiągniesz 14-18 Mb/s. Czy będzie stabilne to się okaże.
    pietrek345
    Level 15  
    Witam,
    Nie chciałem zakładać nowego tematu bo moje pytane dotyczy tego samego :) Chciałbym się dowiedzieć jaką maksymalną prędkość mogę osiągnąć z moich parametrów
    Aktualnie mam 1Mbps
    deka1510
    Level 9  
    Moim zdaniem prędkość nie przekroczy u Ciebie 3 mega.
    piterus99
    Level 43  
    Nawet sam router stwierdza prędkość maksymalną na poziomie niższym niż 2Mbit.