Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Peugeot 406 2.0 99r. benzyna słabo pali gdy jest zimno

bajer89 24 Nov 2011 23:27 4103 7
    bajer89
    Level 10  
    Witam. Mam problem z odpaleniem mego auta gdy temp spada poniżej 10°C. W lato odpala ale i tak dość długo trzeba kręcić gdy silnik jest zimny, gdy jest ciepły odpala ale tez chyba nie tak jak powinien. Teraz gdy temp. jest ok. 0° muszę bardzo długo kręcić aż czasami akumulator nie wytrzymuje. I "pompować" pedałem gazu to wtedy jakoś łapie. Czujnik temp. silnika jest sprawny, rozrusznik nie pobiera dużo prądu także nie wiem. Może zawór zwrotny paliwa na listwie wtryskowej? Proszę o pomoc. Pozdrawiam :)
    Sękuła Tomasz
    Level 12  
    A czy auto jest przystosowane do pracy na gazie? jeżeli tak to sprawdz paliwo, jak jest stare paliwo to właśnie tak się dzieje.
    bajer89
    Level 10  
    Nie, nie ma gazu.
    Sękuła Tomasz
    Level 12  
    Trzeba sprawdzić ciśnienie paliwa na listwie wtryskowej, powinno być 3,5bara.
    bajer89
    Level 10  
    Z tego co wiem to pompka paliwa wlacza sie gdy zaczyna krecic sie rozrusznikiem takze sparawdzic cisnienie na listwie na zgaszonym silniku?
    Sękuła Tomasz
    Level 12  
    Nie jak silnik nie pracuje i rozrusznik nie kręci to pompka nie chodzi. Ciśnienie sprawdza się w momencie gdy kręci rozrosznik i potem gdy chodzi silnik.Trzeba znaleść miejsce na listwie i zamontować tam manometr powino tam być miejsce coś jak wentyl przy oponie do przykręcenia manometru.
    jacek_7411
    Level 1  
    mam to samo i podejrzewam przepustnicę.ale nie mam czasu przełożyć.jakby udało się komuś rozwiązać problem to super .czekam
    loppedarek
    Level 1  
    Witam ja tez mam taki problem. Jak jest zimno ok 0stopni to auto nie chce palic.Po dlugim kreceniu zalapuje na dwuch cilindrach i po chwili zaskakuje trzeci i czwarty.
    Cisnienie w cilindrach jest dobre, cisnienie na listwie jest dobre, jak podlanczam pod kompa to wyskakuje ze awaria wtrysku ale raz pokazuje pierwszy raz drugi,trzeci i czwarty, bynajmniej listwa byla sprawdzana i te jest sprawna, wody nie ubywa oleju tez nie ubywa problem tylko zima i nikt nie wie co mu jest. wymienilem mu jeszcze map sensor i czujnik temperatury i w sumie to zastanawiam sie czy nie jest walnieta cewka albo komputer prosze o pomoc