Po trzech dniach czytania różnych postów i praktycznego sprawdzania co w nich napisano doszedłem do wniosku, że to co niżej napiszę nie jednej osobie przyda się.
ZEROWANIE LICZNIKA :
1.naciskamy MENU, MONO-START, MENU, MONO-START – pojawi się napis MAINTENANCE;
2.naciskamy 8 a później 0 – u mnie pojawił się napis „ 00:03 17:45 OK. „
3.naciskamy MONO-START tyle razy aby pojawił się napis PURGE z cyferkami;
4.naciskamy 2,7,8, i 3 - po tej czynności cyferki po słowie PURGE wyzerują się;
5.naciskamy STOP/EXIT – urządzenie wyjdzie z trybu serwisowego;
6.dwukrotnie naciskamy 9 – urządzenie wróci do stanu gotowości.
ZMIANA JĘZYKA Z NIEMIECKIEGO NA ANGIELSKI :
1.odłączyć kabel zasilający;
2.przy wciśniętym MENU podłączyć kabel zasilający – pojawi się napis MAINTENANCE, podświetlenie przycisków zacznie migać;
3.nacisnąć cyfrę 7 a następnie 4 ;
4.nacisnąć MONO START;
5.wpisać cyfrę 0004;
6.nacisnąć MONO START – pojawi się napis MAINTENANCE;
7.dwukrotnie naciskamy 9 – urządzenie wróci do stanu gotowości.
RESET DO USTAWIEN FABRYCZNYCH :
2.przy wciśniętym MENU podłączyć kabel zasilający – pojawi się napis MAINTENANCE;
3.naciskać przycisk STRZAŁKA DO GÓRY tyle razy aż pojawi się cyfra 0, następnie nacisnąć OK.;
4.naciskać przycisk STRZAŁKA DO GÓRY tyle razy aż pojawi się cyfra 1, następnie nacisnąć OK.;
5.na wyświetlaczu pojawi się napis PARAMETR INI a następnie MAINTENANCE;
6.naciskać przycisk STRZAŁKA DO GÓRY tyle razy aż pojawi się cyfra 0, następnie nacisnąć OK.;
7.naciskać przycisk STRZAŁKA DO GÓRY tyle razy aż pojawi się cyfra 1, następnie nacisnąć OK. -
8.wyciągnąć kabel zasilający na okres około 10 min;
9.po tym czasie urządzenie jest zresetowane i gotowe do pracy.
Uwagi :
1.Własnoręcznie przerobiłem zerowanie licznika oraz zmianę języka.
2.Podczas klawiszologii dwukrotnie urządzenie zacięło się, nie reagowało na naciskanie czegokolwiek. Pomagało jedynie wyłączenie zasilania na parę sekund i ponowne włączenie.
3.Z tego co wyczytałem w urządzeniach, w których nie ma klawiatury numerycznej cyfry wybieramy STRZAŁKĄ DO GÓRY i akceptujemy każdorazowo / osobno / przyciskiem OK. Gdzieś spotkałem się z informacją, że można akceptować również przyciskiem SET / u mnie takiego przycisku nie ma /. Pozostałe czynności są takie same.
ZEROWANIE LICZNIKA :
1.naciskamy MENU, MONO-START, MENU, MONO-START – pojawi się napis MAINTENANCE;
2.naciskamy 8 a później 0 – u mnie pojawił się napis „ 00:03 17:45 OK. „
3.naciskamy MONO-START tyle razy aby pojawił się napis PURGE z cyferkami;
4.naciskamy 2,7,8, i 3 - po tej czynności cyferki po słowie PURGE wyzerują się;
5.naciskamy STOP/EXIT – urządzenie wyjdzie z trybu serwisowego;
6.dwukrotnie naciskamy 9 – urządzenie wróci do stanu gotowości.
ZMIANA JĘZYKA Z NIEMIECKIEGO NA ANGIELSKI :
2.przy wciśniętym MENU podłączyć kabel zasilający – pojawi się napis MAINTENANCE, podświetlenie przycisków zacznie migać;
3.nacisnąć cyfrę 7 a następnie 4 ;
4.nacisnąć MONO START;
5.wpisać cyfrę 0004;
6.nacisnąć MONO START – pojawi się napis MAINTENANCE;
7.dwukrotnie naciskamy 9 – urządzenie wróci do stanu gotowości.
RESET DO USTAWIEN FABRYCZNYCH :
2.przy wciśniętym MENU podłączyć kabel zasilający – pojawi się napis MAINTENANCE;
3.naciskać przycisk STRZAŁKA DO GÓRY tyle razy aż pojawi się cyfra 0, następnie nacisnąć OK.;
4.naciskać przycisk STRZAŁKA DO GÓRY tyle razy aż pojawi się cyfra 1, następnie nacisnąć OK.;
5.na wyświetlaczu pojawi się napis PARAMETR INI a następnie MAINTENANCE;
6.naciskać przycisk STRZAŁKA DO GÓRY tyle razy aż pojawi się cyfra 0, następnie nacisnąć OK.;
7.naciskać przycisk STRZAŁKA DO GÓRY tyle razy aż pojawi się cyfra 1, następnie nacisnąć OK. -
8.wyciągnąć kabel zasilający na okres około 10 min;
9.po tym czasie urządzenie jest zresetowane i gotowe do pracy.
Uwagi :
1.Własnoręcznie przerobiłem zerowanie licznika oraz zmianę języka.
2.Podczas klawiszologii dwukrotnie urządzenie zacięło się, nie reagowało na naciskanie czegokolwiek. Pomagało jedynie wyłączenie zasilania na parę sekund i ponowne włączenie.
3.Z tego co wyczytałem w urządzeniach, w których nie ma klawiatury numerycznej cyfry wybieramy STRZAŁKĄ DO GÓRY i akceptujemy każdorazowo / osobno / przyciskiem OK. Gdzieś spotkałem się z informacją, że można akceptować również przyciskiem SET / u mnie takiego przycisku nie ma /. Pozostałe czynności są takie same.