Witam.Proszę o poradę w sprawie Tango Negro,mianowicie od początku mojej przygody z tym sterownikiem czyli od 2007r. mam cały czas problem,różni "fachowcy"byli u mnie z pomocą i stwierdzali że a to zły opał a to złe parametry itd. ale jak sięgam pamięcią zawsze pojawiał się błąd Er2,raz częściej a raz nie,natomiast teraz potrafi się pokazywać 4 razy dziennie!poczytałem na forum i doradzono abym wymienił kondensator dmuchawy,zrobiłem to i troszkę jest lepiej jednak jak podnoszę obroty dmuchawy z 4 na 6,7,8 to włącza się Er2,a nawet jak nie dotykam dmuchawy to czasem wyskakuje błąd.Zauważyłem że są momenty jakby dmuchawa miała problem z uzyskaniem wyższych obrotów w stanie PRACA i wtedy także pojawia sięEr2,jeśli dzieje się to akurat w mojej obecności to zwiększam obroty(oczywiście wyskakuje Er2) i potem już jest lepiej.Kocioł używany jest 5 sezon i tylko zimą.Jaki może być problem?czy może mieć to związek z kiepskim opałem? (890zł\ton to chyba raczej dobry tym bardziej że pali się u innych znajomych bez problemu),czy ślimak ma jakiś związek z tym?
Moje parametry to: PRA 12 PAU 48 bPo 5 OFS 4 COC 10 PPo 1 CDP 10.
Czy ktoś doradzi?
Pozdrawiam
Moje parametry to: PRA 12 PAU 48 bPo 5 OFS 4 COC 10 PPo 1 CDP 10.
Czy ktoś doradzi?
Pozdrawiam