Właśnie zakupiłem słuchawki w Carefurze , podłączone z tyłu do gniazda w którym mam standardowo podłączone głośniki grają , jak wsadzam jacka od słuchawek z przodu obudowy do właściwego zielonego gniazda , jest w nich martwa cisza...
kiedyś miałem jakieś inne słuchawki i z przodu grały , dawno nie używałem tego przedniego gniazda i nie wiem co się mogło stać...
To dlaczego sobie sam nie sprawdzisz? ,może coś jest odłączone, tylko lub przestawione. Nie miałem nigdy takiego panela więc nie wiem czy tylko kabelkiem się łączy czy moźe też programowo jakoś.
jeśli masz podłączone coś z tyłu czyli głośniki to pewnie w momencie podłączania sa one nadal aktywne a nie przedni panel. wyłącz głosniki z tyłu a podłącz z przodu słuchawki zresetuj kompa zobaczysz czy będą działać. powinno domyślniej przednie wystartować i wykryć je jako głosniki. ewentualnie w panelu dźwięk musisz przestawić
może coś jest odłączone, tylko lub przestawione. Nie miałem nigdy takiego panela więc nie wiem czy tylko kabelkiem się łączy czy moźe też programowo jakoś.
ten panel to nic innego jak wejścia/wyjścia Jack i gniazda USB na przodzie chyba każdej obudowy...
po otwarciu obudowy stało się jasne że komputerowy fahofiec w sklepie/serwisie komputerowym wykazał się lenistwem/niewiedzą i ignoranckim podejściem do klienta i swojej pracy...chwała za to takim fahofcom...dzięki nim i kolegom z forum poznałem schemat płyty głównej i wiem że wiecej mogę sie dowiedzieć na forum niż w tych pseudo serwisach...zupełnie tak samo jak w świecie samochodów
nielot-odlot wrote:
jeśli masz podłączone coś z tyłu czyli głośniki to pewnie w momencie podłączania są one nadal aktywne a nie przedni panel. wyłącz głosniki z tyłu a podłącz z przodu słuchawki zresetuj kompa zobaczysz czy będą działać. powinno domyślniej przednie wystartować i wykryć je jako głosniki. ewentualnie w panelu dźwięk musisz przestawić
u mnie jak coś jest podłączone do tylnych gniazd Jack (głośniki/słuchawki) to przednie gniazda są dalej aktywne , podejrzewam że we wszystkich komputerach tak jest...robiłem tak jak radziłeś ale bez skutku...
bardzo dziękuje za porady , znowu nauczyłem się czegoś nowego ...
ps. pomagasy rozdzielone gdyby ktoś miał mało kasy a bardzo potrzebuje słuchawek do gry , to te z Carrefura są bardzo dobrze wykonane i całkiem znośnie przez nie słychać , największy plus to cena - 39,90zł.