Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Wanna ultradźwiękowa spalony przetwornik piezoelektryczny

gregor_lca 28 Nov 2011 13:43 4588 7
    gregor_lca
    Level 20  
    Witam. Nie wiem czy dobry to dział ponieważ tematy wanienek są porozrzucane po różnych działach.

Mam wanienką ze spalonym głośnikiem piezoelektrycznym. Czy ktoś się orientuje gdzie można takie przetworniki kupić ? W większości sklepów dostępne są tylko takie takie małe "zegarkowe". Średnica jakieś 5-6cm grubość parę mm. Moc wanienki 50W. Wieczorem zamieszczę foto jeśli będzie potrzeba.
    Wieslaw Bicz

Level 18  
    Piezoceramika tej grubości na pewno się nie spaliła. Mogła pęknąć.

Najprościej takie elementy w małych ilościach kupić na E-bayu.

Jeśli podasz dokładne wymiary to może nawet znajdziemy u siebie taką ceramikę i możemy odstąpić.
    Rhingsm

Level 29  
    Także jestem zainteresowany zakupem takiego przetwornika, czy można prosić o informacje w jakim przedziale cenowym występują owe przetworniki?
    Wieslaw Bicz

Level 18  
    Pöytki piezoceramiczne o wielkościach pasujących do myjek kosztują u producenta w Europie, przy zakupie ok. 10 sztuk. od ok. 15 do 30 Euro. Pojedynczej płytki pewnie nikt nie sprzeda.

Znalezienie pasującej płytki w handlu może być bardzo trudne, bo handluje się głównie gotowymi przetwornikami, np. do myjek. Te mogą kosztować nawet ok. 100zł i mają sens jeśli pasują.
    gregor_lca
    Level 20  
    Witam. średnica 5cm tej białej widocznej częsci pieza. Niedaleko mieszkam i mógłbym pofatygowac się do wrocka po ten przetwornik nawet po większą ilosc zalezy od ceny bo nowa myjka tego typu na allegro jest po 50złotych. Napisz na pw cene i ile tego mozecie miec .

Wanna ultradźwiękowa spalony przetwornik piezoelektryczny
    Wieslaw Bicz

Level 18  
    Takich niestety nie mamy.
    gregor_lca
    Level 20  
    A nie wiesz gdzie to mozna nabyc i pod jaką nazwą "handlową" ? tme, poltronic itp z czesciami elektronicznymi nie mają. a na ebay nie wiem pod jaką frazą wyszukiwać.