Witam
Niedawno postanowiłem podszkolić język w szkole online która korzysta z platformy e-lectra.com. Niestety mój zapał osłabł po pierwszej lekcji ponieważ głos lektora jest strasznie przerywany - z 5 słów lektora słyszę maksymalnie 3.
Próbowałem korzystać z pomocy hotline owej szkoły ale po usłyszeniu "musi pan przepiąć słuchawki z przedniego panela na tył komputera bo z przodu są wejścia analogowe a z tyłu cyfrowe" stwierdziłem, że tam chyba mi nie pomogą
Próbowałem na własną rękę coś ustalić i tak:
polecenia ping i tracert do serwisu e-lectra.com:
czy to normalne, że w 1 pozycji jest taki długi czas - jak myślę to przesył do routera (speedtouch 536 podłączony kablem USB)
Dodatkowo w 3 pozycji często pojawiają się gwiazdki.
poniżej polecenie ping do rotera:
dodatkowo tracert do e-lectra kolegi który uczestniczy w tym samym kursie i twierdzi, że zacięcia trafiają się bardzo rzadko:
Mój system to XP z SP3 łącze; multimo 6 Mb/s.
Na platformie czasem jest przesyłany obraz, częściej głos, kamery są wyłączone.
Próbowałem jeszcze na tym samym łączu i komputerze ale na Win 7 - w dalszym ciągu rwie głos oraz na drugim komputerze (to samo łącze i router tylko połączony skrętką) system XP - także rwie.
Czy problem leży w moim kompie, łączu czy "gdzieś w świecie"
Co jeszcze może mieć wpływ na rwanie głosu?
Z góry dzięki za odpowiedź
Pozdrawiam
Mariusz
Niedawno postanowiłem podszkolić język w szkole online która korzysta z platformy e-lectra.com. Niestety mój zapał osłabł po pierwszej lekcji ponieważ głos lektora jest strasznie przerywany - z 5 słów lektora słyszę maksymalnie 3.
Próbowałem korzystać z pomocy hotline owej szkoły ale po usłyszeniu "musi pan przepiąć słuchawki z przedniego panela na tył komputera bo z przodu są wejścia analogowe a z tyłu cyfrowe" stwierdziłem, że tam chyba mi nie pomogą

Próbowałem na własną rękę coś ustalić i tak:
polecenia ping i tracert do serwisu e-lectra.com:

czy to normalne, że w 1 pozycji jest taki długi czas - jak myślę to przesył do routera (speedtouch 536 podłączony kablem USB)
Dodatkowo w 3 pozycji często pojawiają się gwiazdki.
poniżej polecenie ping do rotera:

dodatkowo tracert do e-lectra kolegi który uczestniczy w tym samym kursie i twierdzi, że zacięcia trafiają się bardzo rzadko:

Mój system to XP z SP3 łącze; multimo 6 Mb/s.
Na platformie czasem jest przesyłany obraz, częściej głos, kamery są wyłączone.
Próbowałem jeszcze na tym samym łączu i komputerze ale na Win 7 - w dalszym ciągu rwie głos oraz na drugim komputerze (to samo łącze i router tylko połączony skrętką) system XP - także rwie.
Czy problem leży w moim kompie, łączu czy "gdzieś w świecie"
Co jeszcze może mieć wpływ na rwanie głosu?
Z góry dzięki za odpowiedź
Pozdrawiam
Mariusz