Witam wszystkich. Otóż jestem posiadaczem "egzotycznego"Daewoo Kalosa jest to samochód sprowadzony nie oferowany w Polsce. Konstrukcyjnie to bliźniak Chevroleta Aveo (obie marki należą do GM). Otóż od pewnego czasu świeci mi się na desce rozdzielczej kontrolka check engine. Po podłączeniu do komputera pojawił się błąd sygnalizujący awarię sondy lambda. Mechanik posprawdzał obie sondy i są sprawne oraz wykasował wykryty błąd co na niewiele się zdało. Ciekawostką jest to że po zatankowaniu samochodu do pełna po przejechaniu około 20-30 km kontrolka sama gaśnie żeby za parę dni znowu sę zapalić.Dodam że posprawdzałem wszystkie kable i wtyczki. Nie wiem już gdzie szukać, po poszukiwaniach w internecie moim następnym podejrzanym jest zawór EGR ale nie wiem jak się zabrać do jego oczyszczenia lub naprawy. Jeżdżę na dobrym paliwie z dodatkiem środka STP który niby pomaga oczyścić silnik. Nie wiem co robić mo mechanicy wymieniają całą litanie możliwych usterek a ja nie mam czasu ani kasy na ich eksperymenty. Może ktoś miał podobne problemy i może mi jakoś pomóc. Silnik to 1.4 8v E-Tec II montowany również w Oplach. Z góry dzięki za pomoc.