No ale ja nie mam funkcji bezprzewodowego interneti wlaczonej. Ona chyba nawet jest dodatkowo platna. Mam kabel ktory bym chciala zeby dzialal po podlaczeniu na obu kompach.
To może to zadziała. Rób to na tym laptopie na którym nie masz internetu.
Na karcie sieciowej ustaw, żeby uzyskać adres ip automatycznie i serwery dns też ustaw na automat.
Odłącz modem z zasilania. Potem podłącz i odczekaj minutę lub dwie.
Następnie wykonaj to:
W instrukcji jest napisane jak odnowić adres ip.
W wierszu poleceń dać: ipconfig /renew potem wciśnij Enter.
Sprawdź czy masz połączenie z internetem
Jeśli nie to trzeba wejść w konfigurację modemu.
Sprawdź czy możesz wejść w konfigurację modemu. W pasku przeglądarki tam gdzie wpisujesz adresy stron wpisz 192.168.100.1 i poczekaj chwilę. Jeśli konfiguracja się nie otworzy wyłącz na chwilę kartę sieciową, potem włącza i spróbuj 192.168.0.1.
Domyślne user id: admin
Domyślne hasło: motorola
@entermen tak jak pisalam nie chodzi tu w o ogole o wifi
Dodano po 15 [sekundy]:
Oto nowa sytuacja: wlaczylam jeszcze raz kompa, mial wpisane reczni ip itp, nie dzialalo, wymazalam na probe i dalam na automatyczne, odlaczylam i podlaczylam modem i zaczelo dzialac ALE niepokoi mnie wzmianka ipconfig/all: dzierzawa uzyskasa i dzierzawa wygasa, co to wlasciwie znaczy? dodam ze jest to trzeci komp na ktorym to wyprobowalam. Jak w ten sam sposob postapilam na laptopie (tam gdzie bym chciala najbardziej zeby dzialal) to pojwila sie tez informacja o dzierzawie ale ze ona wygasa w ciagu godziny. Czyli o co chodzi?