Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ekspres dla rodziców. Kwota do 400 zł.

Synuś 04 Dec 2011 20:15 2121 5
    Synuś
    Level 2  
    Witam :) Coraz bliżej święta a Ja wpadłem na pomysł kupna ekspresu dla rodziców. Nie jestem znawcą w tej dziedzinie przez co zwracam się do was z prośbą o pomoc wyboru odpowiedniego ekspresu. Cena jaką mam do przeznaczenia to 400zł.
    Czy są jakieś typy tych ekspresu np. do kawy, do cappuccino
    Z góry dziękuje :)
    zibi410
    Level 11  
    mam expres firmy philips senseo kawa z pianką, tabsy niedrogie.
    Synuś
    Level 2  
    A jakiś ekspres który poza kawą będzie miał inne opcje? Ekspres nie będzie często używany a jak będzie to w małych ilościach.
    staś pytalski
    Level 40  
    zibi410 wrote:
    mam expres firmy philips senseo kawa z pianką, tabsy niedrogie.

A gdzie tabsy można kupić (poza allegro), jak sięgam pamięcią ten produkt nie był oficjalnie w polskiej dystrybucji philipsa, a sam ekspres można kupić jako tzw. "leżak magazynowy", "powystawowy". Nim to kupisz, zadzwoń do pierwszego lepszego serwisu philipsa, czy ktokolwiek to naprawi i czy gwarancja z innego kraju będzie honorowana w PL, a także zapytaj czy sprzedawca da Ci jakąkolwiek gwarancję. Wolałbym już kupić krupsa dolce gusto, bo kawy są w każdym wielkopowierzchniowym markecie spożywczym lub z elektroniką, a kupując do 11 grudnia dystrybutor zwraca część zakupu na konto. Link Jak Ci się uda to kupisz np Dolce Gusto Krups Piccolo za 270zł a 60zł dostaniesz jako zwrot. W dolce gusto masz różne smaki, podobnie jak w senseo, wkładki do senseo trochę tańsze. Ekspresy na kapsuły nie mają jakiś skomplikowanych mechanizmów lub funkcji. Mając 400zł można rozważyć ekspres kolbowy, na kawę zmieloną np De Longhi EC 200 CD.
    alles1974
    Level 11  
    ostatnio byłem na promocji takiego expresu Tchibo Link fajna sprawa dobra kawa. Koszt kapsułki 1 zł.

ekspres zelmera będzie robił super kawę i sam będziesz mógł decydować o jej smaku i aromacie po przez dobór kawy, grubość zmielenia, moc ubicia-sama frajda przy eksperymentowaniu,ale więcej roboty. dodatkowo dochodzi koszt dobrego młynka.
    ekspresy na kapsułki daja Ci szybkość i praktycznie bezobsługowość. Jesteś skazany na powiedzmy dwa trzy smaki i poeksperymentować możesz tylko z ilością wody

Ale jeśli ma być mało używany to wziąłbym taki na kapsułki