Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Czy warto kupować już? a może Samsung ue46d8000

AnGunGi 06 Dec 2011 21:22 3483 3
    AnGunGi
    Level 9  
    Witam,
    ponieważ rozglądam sie za TV okolo 46, może 55cali już z 3d. I zastanawiam się czy warto już kupywać w 3d. a wiec Panowie, jeśli chodzi o jakość to z tych najbardziej prezentujacych sie i popularnych są samsungi/sony. i Mam teraz pytanie, czy ceny 3d moga znacznie spac? nie mowię tu o różnicy tych 200-400zł, ale może stać się tak, że dzisiaj koszuje TV tę 5000zł a za pół roku tą 3500?
    I czy jest sens już kupywać 3d, czy są warte tych pieniędzy, czy poprostu lepiej dać sobie na wstrzymanie jeszcze troche?
    czy może mi coś polecicie do okolo 6000zł, coś dobrego, godnego polecenia, oczywiscie LED i już z 3d które jest na rynku dostepne i nie będzie to jakas atrapa.
    Zastanawiałem się nad Samsung ue46d8000 Wart jest swoich pieniędzy? Czy nie ma ukrytych wad? bo wyczytalem że Samsungi z seri 65 mają ukryte wady i kupujący zostali oszukani, podobno te samsungi nie odtwarzają w jakimś tam zakresie 3d hd... a może coś z innej marki? albo model. Jakieś wskazówki dotyczące 3d itp.
    pozdrawiam i liczę na odpowiedzi.
    konio68
    Level 16  
    Mam 46D8000 i nie żałuję wydanych 6k. Obecnie warto kupić bo dodają oprócz 2 par googli np. kamerki skype czy piloty extra w cenie.
    Ceny nie spadną . teraz wszystkie TV oferujące dobre parametry obrazu mają 3D.
    Ja ukrytych wad nie zauważyłem po pół roku użytkowania.
    Ten Samsung oferuje naprawdę ostry wyraźny obraz a jego kalibracja nie sprawia problemów. 3D też wygląda świetnie. A za Sony o podobnych parametrach trzeba dac 8k a i tak okularów nie dostaniesz. D8000 ma Full HD w 3D .
    AnGunGi
    Level 9  
    i jakie kino domowe polecalibyście do tego, gdzieś do 1300 najlepiej z odtwarzaczem blu ray 3d

wyczytałem, że wszystkie 6500 nie maja właśnie Full hd cytat:

UWAGA !!!

Szanowni Państwo. Jesteśmy jednymi z niewielu którzy informują o tym fakcie.

Sprawa dość poważna ponieważ, okazuje się ze telewizory Samsung LCD z podświetleniem LED serii D6 ( d6100, d6500, d6750 ... ) nie obsługują rozdzielczości FULL HD 3D !! Obraz jest wyświetlany w 540p ... na forach zagranicznych jest już glośno o tym! Samsung o tym wiedział a teraz próbuje sprawę zataić ... Z oficjalnej stronki Samsunga zniknęły loga FULL HD 3D oraz w niektórych recenzenckich stronach pojawiły się wpisy iż Samsung tej serii nie wyświetla full hd 3d.

JEŻELI MASZ SAMSUNGA SERII 2011r. D6 to wiedz ze nie jest on FULL HD 3D!! Zostałeś oficjalnie oszukany przez sprzedawców a przede wszystkim przez SAMSUNGA!