Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

BEKO WMA 520 S nie rozpoczyna prania.

dzodzo1805 07 Gru 2011 13:27 3370 4
  • #1 07 Gru 2011 13:27
    dzodzo1805
    Poziom 9  

    Witam, mam problem z pralką, przy włączeniu pralki zapalają sie diody lecz nie zaczyna pobierac wody, i nie blokuje drzwi, blokada drzwi jest dobra bo sprawdzałem, proszę o pomoc

    2 4
  • #2 07 Gru 2011 13:46
    tpolo
    Poziom 17  

    Co prawda nie jestem z branży, ale użytkuję pralkę firmy BECO. Głupiała podobnie jak twoja. Brak reakcji albo jakaś zwiecha. Po dobraniu się do programatora okazało się że siedzi tak procesor Atmega. Zlokalizowałem złącze programowania tegoż procesora i zresetowałem go. Pralka zaczęła pracować prawidłowo.

    0
  • #3 07 Gru 2011 14:47
    dzodzo1805
    Poziom 9  

    pralkę mam rozebraną także nie będę miał problemu z dostaniem się do programatora lecz nie wiem w jaki sposób go zresetować pozdrawiam

    0
  • #4 08 Gru 2011 18:15
    dzodzo1805
    Poziom 9  

    w jaki sposób zresetować procesor Atmega32L, który jest w mojej pralce, czy należy to zrobić podczas gdy pralka jest zasilana czy bez zasilania?

    9
  • #5 22 Gru 2011 22:42
    dzodzo1805
    Poziom 9  

    dziękuje bardzo za podpowiedź z resetowaniem procesora, zlokalizowałem reset w tymże procesorze, podłączyłem przewód do resetu po czym włączyłem pralkę i zetknąłem przewód z masą, pralka zaczęła działać normalnie,Smile

    2