Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Mercedes 190 1.8 benz. 93r. - nie działaja kontrolki paliwa, oleju i temp.

lupek16 09 Gru 2011 10:10 2708 7
  • #1 09 Gru 2011 10:10
    lupek16
    Poziom 2  

    Witam, mój problem polega na tym, że podczas zapalania świeci się kontrolka od ładowania, po czym gaśnie i wszystko jest ok., a drugi problem polega na tym, że kontrolki od poziomu paliwa, oleju i temp nic nie pokazują, leżą na zerze. Proszę o pomoc, dzięki.

    0 7
  • #2 11 Gru 2011 21:49
    xntxnt
    Poziom 14  

    Wyjmij zegary, to się okaże. Może któraś wtyczka niepodłączona albo masa.

    0
  • #3 12 Gru 2011 07:08
    emeryt2
    Poziom 42  

    Chyba stabilizator napięcia na płycie licznika.

    0
  • #4 13 Gru 2011 16:13
    lupek16
    Poziom 2  

    a gdzie ten stabilizator sie znajduje? a do kolegi wyzej cale zegary juz wyjmowałem bo wymieniałem linke od prędkosciomierza i nic to nie dało. w trakcie jazdy nagle opadły czujniki.

    0
  • #5 13 Gru 2011 20:12
    Gerri
    Spec od Mercedesów

    lupek16 napisał:
    Witam, mój problem polega na tym, że podczas zapalania świeci się kontrolka od ładowania, po czym gaśnie i wszystko jest ok.,

    Gdzie tu widzisz problem? Trudno żeby alternator ładował przy wyłączonym silniku!
    lupek16 napisał:
    kontrolki od poziomu paliwa, oleju i temp nic nie pokazują, leżą na zerze.

    Zawsze mi się wydawało, że kontrolka to lampka z żarówką.
    emeryt2 napisał:
    Chyba stabilizator napięcia na płycie licznika.

    W tym aucie nie ma żadnego stabilizatora na płycie licznika.
    lupek16 napisał:
    w trakcie jazdy nagle opadły czujniki.

    Sprawdź bezpiecznik nr 9. Tylko nie "rzut oka - jest OK!" Trzeba go wyjąć, podrapać blaszkę paznokciem i obejrzeć czy nie zaśniedziały końcówki. Lub wstawić nowy. Te bezpieczniki tak się przepalają, że nawet z bliska tego nie zauważysz. Światła stop są?

    0
  • #6 14 Gru 2011 18:37
    lupek16
    Poziom 2  

    tak swiatła stopu są normalnie,tylko nie moge do tego dojść bo jak przekręcam zapłon to swieci sie tylko ładowanie zadna inna kontrolka.

    0
  • #7 18 Gru 2011 16:10
    lupek16
    Poziom 2  

    przepraszam ze tak kręce ale stopu jednak nie ma. i swiatła wstecznego tez nie ma;/ ale dowiedziałem sie ze mogła pasc kostka stacyjki. ponoze ktos zdiagnozowac?

    0
  • #8 18 Gru 2011 16:53
    Gerri
    Spec od Mercedesów

    lupek16 napisał:
    ponoze ktos zdiagnozowac?

    Ręce i nogi opadają...
    CZY MOŻESZ PRZEJŚĆ DO AUTA I SPRAWDZIĆ (WYMIENIĆ) BEZPIECZNIK NUMER 9????

    0