Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Pompa paliwa Webasto HL 18-B

rafgol 09 Dec 2011 22:20 6616 11
    rafgol
    Level 10  
    Witam ponownie znajomy ma do sprzedania H 18 B benzyna cały komplet natomiast jest bez pompy orientuje się może ktoś czy warto w to wejść domontować w busie dodatkowy zbiorniczek na benzynę oraz proszę o pomoc omawiana HL-ka 18B nie ma pompki paliwa może jest ktoś w stanie mi powiedzieć jaka powinna być do tego pompka ile ewentualnie może kosztować i czy ewentualnie dieslowska też będzie pasowała.
    Dane omawianego ogrzewania:
    Webasto HL 18B
    12V 25W
    1,7kW 1996 rok produkcji
    Proszę o jakąś podpowiedz czy warto bo muszę szybko dać odpowiedz.
  • Helpful post
    SP7SEC
    Level 28  
    witam hl18 to jest już zabytek części jakieś jeszcze są w sprzedaży ale pewnie nie długo ,ja bym się nie pchał w takie starocie ,a tym bardziej w benzynowe .Natomiast co do pompy to diesel i benzyna jest taka sama .Zdecydowanie bym Ci polecił D1LC compact nic lepszego dotąd nie wyprodukowano i pewnie nie wyprodukują ,posiada zmienną wydajność ,dość oszczędne ,i naprawy w przystępnych cenach
    rafgol
    Level 10  
    ok dzięki za info odnośnie pompki a z drugiej strony mam mały budżet auto dostawcze jeżdzi kierowca marżnie. A czemu mówisz że nie pchać się w benzynowe? mam też namiar na diesla z demontażu HL 18D w komplecie z pompką i sterownikiem było by lepsze?
  • Helpful post
    miler80
    Level 34  
    Pompka paliwa do twojej HL-ki wygląda tak:
    Ceny używka ok. 150zł, nowa 400- 500 zł.
    rafgol
    Level 10  
    Kolego miller a ta pompka którą wskazałeś w poprzednim poście nadaje się do hl 18 do benzyny jak i do diesla?
    masz może konkretny numer jaki powinien znajdować się na pompce?
    miler80
    Level 34  
    Kolega SP7SEC już ci powiedział że pompka ta obsluguje piece benzynowe zarówno i diesla. Webasto, w przeciwieństwie od eberspachera, dla wszystkich ogrzewań posiada jedną pompkę (DP30), podzielone są tylko na 12 i 24 voltowe, także nr nie jest aż tak ważny.
    speedarek
    Level 1  
    miler80 a czy nie wiesz kto ma taką używaną do sprzedania ???
    pawelce
    Level 9  
    Dołączam do tego typu ogrzewania trochę inne pytanie . Jaki typ sterownika był do niego stosowany w 1992 roku? Potrzebuję też instrukcji obsługi i ewent. montażu .
    Z góry dziękuję za pomoc.
    albinek
    Level 10  
    miler80 wrote:
    Pompka paliwa do twojej HL-ki wygląda tak:
    Ceny używka ok. 150zł, nowa 400- 500 zł.[/quotge]

Jak się nazywa ten ęlement przy pompce nałożony na czarny wężyk. Ma wejście i wyjście prostopadle do siebie. Mam go u siebie uszkodzony i nie mogę nigdzie znaleźć w necie.