Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Lodówka LG czy Electrolux?

patryk260983 10 Dec 2011 14:08 5977 5
    patryk260983
    Level 19  
    Witam.
    proszę o opinie na temat lodówek LG z systemem no frost, zależy mi na modelu Lg gr-b 399plqa lub gr-b 399ptqa (różnica tylko w kolorze prawdopodobnie) oraz lodówek electrolux, model ENB 34633x. Dużo dobrego słyszałem na temat jednych jak i drugich.
    Moja siostra na Lg 3 lata i jak na razie działa bez zarzutu, ale słyszałem że Electroluxy są lepsze, mniej awaryjne itd, choć nie wiem czy tyczy się to też no frostów.
    Pomóżcie podjąć decyzję.
    Przedział cenowy to do 1600zł, ale nie chcę jakiegoś badziewia, które popsuje się po 2-3 latach.
    kris2
    Level 12  
    lodowka kupiona jeszcze przed remontem 4 lata temu Electrolux o wysokosci 200cm i jak narazie zadnych z nim problemow wiec jesli chodzi o lodowke to jak najbardziej
    patryk260983
    Level 19  
    dzięki za radę:-)
    to na razie 1:0 dla Electroluxa.
    atomic99
    Level 34  
    Ja zakupiłem LG w wersji białej już ponad 2 lata temu i sprawuje się wyśmienicie - znajoma ostatnio też kupiła lodówkę LG z tej serii tylko trochę niższą, również chwali
    Pozdro
    patryk260983
    Level 19  
    no to 1:2 dla electroluxa.
    Chyba skusze się na tego LG'ka. Sugerowałem się ostatnio opiniami na Ceneo.pl, ale ktoś na tym forum pisał, że tamte opinie nie są rzetelne i prawdziwe i piszą je ludzie, którzy tak naprawdę nie maja w domu tego sprzętu, tylko piszą po to, aby podnieść rangę firmie, nie wiem ile w tym prawdy, ale zastanawia mnie fakt, że przy każdej opinii jest tyle osób, które uznały tą opinie za pomocną. Żadna marka nie ma aż tylu zwolenników. a na pewno nie LG, mimo że tych opinii jest więcej.
    patryk260983
    Level 19  
    Ostatecznie dokonałem wyboru - Lg gr-b 399ptqa (front kolor titan/inox, nie emalia), uchwyt w drzwiach z boku.
    Od electroluxa odwiódł mnie zbyt silny magnes na uszczelkach i trudność otworzenia drzwi, przy czym plastikowy uchwyt wyginał się we wszystkie strony i bałbym się że w końcu pęknie.
    Dziękuję za zainteresowanie tematem i za wszystkie posty. Temat uważam za zamknięty.