Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

samsung bluray + samsung dvd 5.1

lysyadin 11 Dec 2011 12:37 1299 2
    lysyadin
    Level 2  
    Witam,

To moj pierwszy post tutaj, wiec bardzo proszę o wyrozumialosc...

Mam kino domowe SAMSUNG HT-C555 (jest to zestaw dvd 5.1), chciałbym mieć możliwość oglądania filmów z jakością hd w formacie najlepiej MKV, wiem, że nowe kina domowe SAMSUNG Bluray mają taką możliwość, jednak, nie chciałbym wymieniać całego kina, a jedynie sam odtwarzacz z DVD na BR, najlepiej SAMSUNG, żeby też pasowały wyjścia na głośniki. Szukam od dawna samego odtwarzacza BR z wyjściami 5.1, lecz chyba producent nie przewidział takiej opcji, bo samego BR z wyjściem 5.1 nie ma, jedyną opcją jest zakup całego kina.

Wpadłem więc na pomysł, i tu pytanko do was czy taka kombinacja zdałaby egzamin:

BR SAMSUNG BD -c5500

Link

ma wyjście optyczne cyfrowe.

Moje kino

DVD SAMSUNG HT-C555

Link

ma wejście cyfrowe.

Zatem moje pytanie czy jeśli podłączyłbym BR z DVD kablem optycznym i DVD wyjściem HDMI z TV działałoby to sprawnie ?

Format MKV zazwyczaj ma dźwięk w 5.1, więc myślę, że wtedy by to grało, ale wole się zapytać was, bo pewnie macie większe doświadczenie, bądź lepsze pomysły...

Dodam, że aktualnie oglądam filmy przez LAPTOP kablem HDMI w TV, no ale chciałbym też 5.1

Z góry dzięki za odpowiedź :)
    mareecki
    Level 10  
    Witam
    Właśnie szukam takiej samej odpowiedzi - chcę wymienić dvd (sam odtwarzacz) na bluray player (sam player) bo głośniki już mam. Podłączyłeś tak jak pisałeś?? i co działa??
    Pozdrawiam
    lysyadin
    Level 2  
    Witam,

Nie, jeszcze nie zakupilem odtwarzacza, bo nie wiem czy jest sens, jesli niekoniecznie bedzie to dzialalo...

Poki co czekam na aktualizacje PS3 zeby czytalo MKV :)