Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Polo 97r 1.6 benz problem z uruchomieniem silnika, regulator ciśnienia paliwa

12 Gru 2011 18:03 2403 3
  • Poziom 15  
    Witam. Mam na warsztacie Polo jak w temacie. Objaw taki, że silnik nie opala, podczas pompowania pedałem gazu auto z wielkim bólem odpaliło (wymienione przewody i świece) Początkowo trzymało obroty rzędu 3tyś. Udało mi się uszczelnić dolot powietrza, ustawiłem zapłon i obroty unormalizowały się na poziomie 1tyś. Po dodaniu gazu auto dusi się i ciężko wkręca na obroty. Po rozgrzaniu silnika i zgaszeniu znów nie chce zapalić. Świece zalewa, doszedłem do wniosku, że dostaje dużo za dużo paliwa. Zdjąłem metalowe zabezpieczenie i delikatnie wysunąłem regulator ciśnienia paliwa. Silnik zapalił od strzała, pracował idealnie, dynamicznie i równo, zauważyłem wtedy że paliwo mi się leje, podmieniłem regulator na inny, używany bo w sklepie nie dostępny jednak to nic nie pomogło. Czy obstawiać nadal ten regulator i kupić w aso nowy? Na kompie nie pokazało nic. Proszę pilnie o wskazówki ponieważ samochód codziennie pracuje na całą rodzinę i jest niezbędny a szkoda mi naciągać dziewczynę na niepotrzebne koszty
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    Jeśli to 1.6 to czujnik map do sprawdzenia.
  • Poziom 15  
    Zastanawiałem się nad czujnikiem temp ale przecież jak wysunąłem ten regulator, paliwo zaczęło się lać (spadło ciśnienie na listwie) to zapalił od strzału bez dodawania gazu. Ten czujnik o którym mówisz to ten na przepustnicy?

    Dodano po 6 [minuty]:

    Przepraszam za bukę. Czujnik map w polo znajduje się w kolektorze obok przepustnicy :D Jutro rano znów pełen nadziei się za niego zabiorę
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    Masz w opisie elektronika samochodowa i zadajesz takie pytania? Wstyd.

    Dodano po 5 [minuty]:

    Dobrze, że się poprawiłeś!