Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Regeneracja Tonera startowego Drukarki Brother Hl-2250dn

valstus 12 Dec 2011 21:21 4094 1
    valstus
    Level 21  
    Witam skończył mi się toner startowy ponieważ nie dawno kupiłem drukarke (Brothera Hl-2250DN) jest startowy.

1.Czy napełniając proszkiem toner wydruki będą jakościowo takie jak wydruki z tonera orginalnego?

2.Czy skaraca się żywotność innych podzespołów przez to ?

3.Ile te zasypki mogą byc przechowywane w pojemnikach ?

4.Ciekawi mnie czy zasypki które oferują skelpy internetowe firm typu LG Korea są przyzwoite jakościowo samo Korea nie wróży dobrze?

5.Jakiej firmy i gdzie nabyć przyzwoite zasypki dla tego modelu drukarki?

6.Prosiłbym o jakomś fajną opiske jak wykonać sobie regeneracjie (dosypywanie) i reset dla tego modelu dla kasety startowej?

Co o tym myślicie powiedzcie wszystko pewnie bedzie to mialo znaczenie dla innych borykających się z podobnym problemem i chcących sobie z tym poradzić samemu.

Pozdrawiam
    jarbzyk
    Level 16  
    Witam,
    1. Przy dobrze wykonanej regeneracji jak najbardziej - bardzo zbliżone.
    2. Nie skraca się żywotność innych podzespołów (chyba,że proszek nie będzie dedykowany to może mieć niewielki wpływ na opc/bęben)
    3. Zasypki w pojemnikach można przechowywać bardzo długo,kilka lat i dłużej przy dobrych warunkach(temperatura i wilgotność)
    4.Z firmą LG nie miałem wiele do czynienia jeżeli chodzi o toner,są różne partie i różne jakości.Co do kraju produkcji to dziś większość jest robiona tak gdzie jest tania siła robocza,co nie oznacza złej jakości.
    5.Wybór miejsca zakupu bez większego znaczenia,kupując na portalu aukcyjnym warto poczytać komentarze.
    6.http://www.youtube.com/watch?v=sLNBVwf4a3g
    wpisz model swojego tonera i będziesz miał dużo takich instrukcji.

Przy regeneracji podstawą jest dokładność,dobrze oczyścić kasetę ze starego tonera.Może przy brotherze nie ma to aż tak dużego znaczenia to przy innych producentach ma ogromne.

Pozdrowienia i powodzenia.